Új versenyautót készítenek a műegyetemisták

2013. május 13., 16:53

 

 

 

 

 

 

 

A modell a csapat harmadik elektromos hajtású autójaként az előző évek tapasztalataira támaszkodva magas műszaki színvonalat képvisel. A korábban sikeresen felhasznált technikai elemek mellett számos olyan fejlesztés valósul meg, amellyel a csapat szakmailag és a versenyek tekintetében is új szintre emelkedhet. Ezek a fejlesztések a BME FRT fennállásának legnagyobb mérnöki kihívását jelentő alapokra valósulnak meg, ami nem más, mint a Forma 1-ben is használt monocoque karbon-kompozit váz.

Az utolsó szerelési munkálatokat végzi egy fővárosi műhelyben Nagy Alex harmadéves hallgató (b, elöl), Ádok Róbert (b, hátul) és Kőszegi Péter Bence (j), mindketten másodéves hallgatók, a BME Formula Racing Team tagjai egy saját fejlesztésű high-tech versenyautó-modellen 2013. május 13-án. A csapat az új, villamos hajtású versenyautóval indul az idei gyorsulási versenyeken. MTI Fotó: Balaton József

Az utolsó szerelési munkálatokat végzi egy fővárosi műhelyben Nagy Alex harmadéves hallgató (b, elöl), Ádok Róbert (b, hátul) és Kőszegi Péter Bence (j), mindketten másodéves hallgatók, a BME Formula Racing Team tagjai egy saját fejlesztésű high-tech versenyautó-modellen 2013. május 13-án. A csapat az új, villamos hajtású versenyautóval indul az idei gyorsulási versenyeken.
MTI Fotó: Balaton József

Kedvező tulajdonságaiból adódóan a járművet érő terheléseket optimálisan veszi fel és számottevő súlycsökkentést eredményez. Ez a projekt kettős jelentőséggel bír, hiszen Magyarországon elsőként fejleszt a csapat kompozit monocoque autót, amivel komoly lépést tesz a Formula Student világának elitje felé, valamint a legkorszerűbb technológiák elsajátításával mérnökei is a leginnovatívabbak és legképzettebbek csoportjába lépnek előre.

Címlapfotó: Kőszegi Péter Bence, Boriszov Dániel, mindketten másodéves hallgatók, Nagy Alex harmadéves hallgató, Ádok Róbert másodéves és Székely Béla ötödéves hallgató (b-j), a BME Formula Racing Team tagjai egy saját fejlesztésű high-tech versenyautó-modell mellett állnak egy fővárosi műhelyben 2013. május 13-án. A csapat az új, villamos hajtású versenyautóval indul az idei gyorsulási versenyeken.

 

Forrás:BME

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top