Tűzifa a Vitézi Rendtől

2015. január 28., 05:20

“Nagyon jókor jött ez a segítség, mert már nem tudom, mivel gyújtottam volna be ma este” – mondta az egyik megajándékozott, mikor a Vitézi Rend teherautójáról lepakolták a két kalodányi, vagy ahogy hivatalosan nevezik, erdei köbméter tűzifát.
tuzifa-vitezi-rendtolHárom családnak tudott a rend most segíteni, olyanoknak, akik bár rászorulók, épp lecsúsztak az önkormányzat tavaly év végi tűzifa támogatásáról. Az adományt most egy gyermekeit egyedül nevelő édesanya, egy olyan háromgyermekes család kapta, ahol most született kisbaba és egy négygyermekes, háromgenerációs család kapta. A Vitézi Rend a Tárnoki Szociális és Védőnői Szolgálattal vette fel a kapcsolatot, az ő közreműködésükkel találták meg a rászoruló családokat. S ahogy vitéz Benkő Józseftől és Benkő Szilviától, a rend járási koordinátorától megtudtuk, több más területen is együttműködést terveznek.

Az adományt vitéz Mikecz András törzskapitány, vitéz Grosch Attila vitézi hadnagy juttatták el a családokhoz, s ahogy a törzskapitánytól megtudtuk, eredetileg karácsonyi ajándéknak szánták. “Decemberben egy nagyobb kárpátaljai adomány szállítása miatt egyszerűen nem tudtunk gépkocsit szervezni erre a szállításra. De ahogy itt a megajándékozottakkal megbeszéltük, a fa talán most, hogy épp hidegebb időszakot jósol a meteorológia, jobb időben nem is érkezhetett volna” – mondta a tarnokhir.hu-nak Mikecz András.

A Vitézi Rendnek hármas célja van, áll a szervezet honlapján. “Jutalmazni a vitézséggel párosult honfi erényt, megtartani a nagy idők legjobbjait és biztosítani a hősök nemzetségének fennmaradását, végül bennük és utódaikban a magyar fajnak olyan hatalmat biztosítani, amely rettentő erővel sújt le minden felforgató állam- és nemzetellenes törekvésekre.

… A Vitézi Rend jobboldali, konzervatív értékrendet valló, katonai hagyományait ápoló, pártoktól független szervezet, mely napjainkban egyesületi formában működik.
A Vitézi Rend nem politizál és visszautasít minden olyan törekvést, mely a Vitézi Rend és alapítója, vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó úr nevét saját politikai eszközeként kívánja felhasználni vagy zászlajára tűzni!
…A Vitézi Rend és annak tagjai mindenkoron kiálltak a nemzet érdekeiért, a magyarság megmaradásáért és ez napjainkban sincs másként. Támogatunk minden olyan kezdeményezést, mely összeegyeztethető alapítónk szándékával és akaratával, de elítélünk és elhatárolódunk minden szélsőséges megnyilvánulástól és törekvéstől, mely bármely magyar ellen irányul, légyen az határon innen vagy határon túl!”, olvasható itt.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top