Titokzatos jelenségek a Marson

2014. április 8., 20:44

A Marson titokzatos fény tűnt fel, amelyet a Curiosity felvétele bizonyít. Sokan meg vannak győződve élet létezéséről a Marson, bloggerek máris felszín alatt élő intelligens lényekről adnak hírt. A NASA marsi élet létezéséről meglehetősen visszafogottan foglal állást.

A Curiosity 92 millió kilométer távolságra a Földtől, jelenleg a Marson, négy, tudományosan lenyűgöző szikla metszéspontjában, az úgynevezett Kimberley területen végez kutatásokat, fényképez és talajmintákat elemez. A marsjáró által legutóbb készített felvétel azonban most izgalomban tartja a kutatókat, nem is beszélve az UFO rajongókról.

Fényjelenség a Marson - Fotó: NASA

Fényjelenség a Marson – Fotó: NASA

Waring, a népszerű blogger például a következőket írta: “a mesterséges fény arra enged következtetni, hogy van élet a Földön kívül. A fényjelenség nem természetes és nem is egy tárgy fény visszaverődése.

A Daily Mail a hír szenzációjára való tekintettel, azonnal felvette a kapcsolatot a NASA-val, eddig azonban nem kapott választ a feltett kérdésekre. az All About magazin szerkesztője szerint a felvételek alapján még nem szabad következtetéseket levonni. A fény eredete még nem tisztázott, az Egyesült Államokban a NASA az egyetlen nemzetközileg elismert szervezet, amely kutatási eredményei alapján tudományos magyarázatot nyújthat a titokzatos jelenségről. Nem ez az első meghökkentő marsi kép, amellyel szembesülhettek a Föld lakói.

1976. július 25 - Emberi arc a Mars felszínén - Fotó: NASA

1976. július 25 – Emberi arc a Mars felszínén – Fotó: NASA

A vörös bolygó felszínén, 1976. július 25-én emberi arcot (“Face on Mars”) fotózott a NASA Viking 1 szonda. Akkoriban a látottakat azonnal tudományos magyarázattal támasztották alá: pareidolia jelenség, amelynek során az emberi agy arcokat vesz ki tárgyak megfigyelése során. A futóhomokot nézve, ebben az esetben emberi arc rajzolódott ki. 2006-ban újabb arc volt megfigyelhető a Mars felszínén.

2006 - Emberi arc a Mars felszínén - Fotó: NASA

2006 – Emberi arc a Mars felszínén – Fotó: NASA

A Mars titkát egyelőre nem sikerült feltárni. Különös jelenségeket tapasztalhatunk és élet jelenségét sem lehet kizárni, mint ahogy azt sem tudhatjuk, valaha lehet-e a vörös bolygó az emberiség második otthona.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top