Titok, amit mindenki tud

2014. június 21., 09:48

Ma energiának nevezzük, azt a mérhetetlen őserőt, ami mindannyiunkban rejtőzik. Őseink ennek a különleges erőnek köszönhetően értek el világra szóló sikereket.

Mitől volt olyan hatalmas Atilla birodalma? Miért tudták az országot az Árpádházi-királyok olyan elemi erővel fenntartani? Hány magyar feltalálónak lehet hálás a világ? Ma többet tanulunk, mégis butábbak vagyunk. Többet dolgozunk, mégis szegényebbek vagyunk.

Mi a titok? A hit. Őseink hittek. Hittek a Teremtő erejében és hittek önmagukban. Hitték, hogy amit tesznek, azt helyesen teszik. Bíztak önmagukban és társaikban. Valami csodálatos erő birtokában képesek voltak a nappal kelni, a munkát becsülettel elvégezni, aztán Istennek hálával nyugovóra térni. Soha nem aggódtak, hogy vajon helyesen cselekedtek-e. Biztosak voltak abban, hogy minden, amit tesznek, értéket teremt. Így volt ez rendjén. Működött a gépezet.

ero 2

A történelem során elvették országunk kincseit, ellopták földjeinket, porig rombolták falvainkat, városainkat, de a nemzet legnagyobb katasztrófáját a hitünk elcsalása jelentette. Nem bíztunk tovább önmagunkban, embertársainkban, nem táplált tovább az isteni erő. Márpedig kételyek közt elvész az ember. Hiába minden tanulásba, testedzésbe fektetett idő, a meccs a kezdő rúgásnál vereségre ítéltetett. Külső erő hatására “mernünk kellett” kicsinynek lenni, márpedig a magyar eredendően hatalmas. Másféle erők táplálják.

 

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

1 hozzászólás

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top