Testi épségünk védelme – 4 plusz 1 női fegyver

2012. november 9., 10:40

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                   A gyengébbik nem az utcai támadások könnyű prédája, akár nemi erőszakról, akár rablásról legyen szó. Legtöbb esetben ki sem derülnek a nőket közhelyeken ért erőszakos atrocitások, pedig szép számmal hallunk döbbenetes esetekről. A támadók egyrészt biztos tudatában vannak annak, hogy adott szituációban a nők képtelenek megfelelő ellenállást tanúsítani és arról is meg vannak győződve, hogy a bűncselekmény örök feledésbe merül.

Testalkatunk, lelki adottságunk kiszolgáltatottá, könnyen lefegyverezhetővé tesz minket, a váratlan helyzet pedig még arra sem ad lehetőséget, hogy felmérjük szerencsétlen helyzetünket.

Hogyan “fegyverezzük” fel magunkat?

– Természetesen legjobb megoldás valamelyik önvédelmi sport elsajátítása, gyakorlása. A fizikai erő és harcmodor gyakorlásának velejárója a pszichés felkészülés az agresszív, váratlan támadások ellen.

– Őrizzük meg lélekjelenlétünket, kerüljük a sokkhatást! A kétségbeesés az összes energiánkat leköti, holott szervezetünk védekező mechanizmusa olyan csodálatosan van felépítve, hogy erőit vészhelyzetben éppen megsokszorozza. Használjuk ki! Sokkal gyorsabban tudunk futni, rúgni, karmolni mint normál esetben. A támadó biztos hogy nincs felkészülve aktív reakcióra. Lefogással próbálkozik, hiszen meg van győződve arról, hogy semmiféle ellenállást nem tanúsítunk.

– Tudatosítsuk magunkban, hogy csak magunkra számíthatunk! A mások iránt érzett empátiás készség napjainkban nem jellemző az utca emberére, a támadások pedig jellemzően forgalomtól mentes, félreeső helyeken történnek.  Rendőreink felszínes autós járőrözése a gyalogos közbiztonságra egyáltalán nem garancia. Autóból ugyanis vajmi halvány képet tudnak alkotni az erőszakos eseményekről.

– Kerüljük a veszélyes helyzeteket! Csökkenteni tudjuk testi épségünk ellen irányuló bűntettek kockázatát, ha tudatosan kerüljük annak a lehetőségét, hogy célponttá váljunk. A kihívó öltözködés, a hangoskodó magatartás, a sötét és elhagyatott útvonalak mind növelik a támadások veszélyét.

Az erősebbik nem védelme

Régen a férfiak soha nem tettek ki nőket vészhelyzetnek. Gavallér cselekedet volt hölgyeket biztonságos helyre kísérni és férfiúi hiúságot sértett ennek visszautasítása. Nem kínos férfi ismerőseink védelmét kérni!

 

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top