Természetes megoldások az újévi másnaposságra

2014. december 31., 07:07

Szilveszterkor bárkivel megeshet, hogy többször koccint és a jókedvére bizony az alkohol hatása is rátesz egy kicsit. Másnap viszont „fájhat a fejünk”. Nézzük meg, mit tehetünk, ha az Újév első napját örömteli pihenéssel szeretnénk tölteni és nem pedig a mulatás fájdalmas következményeit élnénk. A régi népi hiedelmek úgy tartják, hogy amilyen az év első napja, olyan lesz az egész év.

0bu
Nézzük meg, hogyan mulassunk úgy, hogy az Újév könnyen, másnaposság nélkül kezdődjön:
–    Az italozás mellett ügyeljünk arra is, hogy együnk is! Többnyire a zsíros és sós ételek segítenek ilyenkor, de tudni kell, hogy ezektől az étkektől az alkohol lassabban fog felszívódni a szervezetből, így kevésbé érezzük majd rosszul magunkat, de tovább fog tartani a szédelgés. Üres gyomorra viszont semmiképp nem javasolt alkoholt inni.
–    Az utolsó alkoholos itallal egy időben meg kell inni fél dl kombucha koncentrátumot 2 dl vízben! Igen hatékony, a másnapos tünetek elmaradnak.
–    Ha gyors kijózanodásra van szükség, akkor igyunk meg 1 teáskanál (valódi) propoliszt 1 dl hideg vízben.
Az alkoholfogyasztás kiüríti a szervezetből a C- és a B6 vitaminokat, így érdemes pótolni őket, amint lehetőségünk nyílik rá.
Fontos a folyadékpótlás is másnap, amire a tiszta víz a legalkalmasabb.

Boldog Új Évet Mindenkinek!

Partl Viktória
természetgyógyász
www.gorothna.hu

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top