Most itt vagy
Magyar Nő Magazin > címlap > Szódabikarbóna és ecet az egészségesen fénylő haj titka

Szódabikarbóna és ecet az egészségesen fénylő haj titka

Nagyanyáink különös szereket használtak hajuk ápolásához. Nem léteztek még méregdrága kozmetikumok, helyettük természetes anyagokat használtak. Tudták mi az egészséges, fényes haj titka.

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna sokoldalú hatása a konyhában mindenki számára ismert. Ezen kívül sokan használják tisztításra, de még fogfehérítésre is. Talán kissé meghökkentő, de ez a csodaszer a hajat felülmúlhatatlanul jobban tisztítja bármely samponnál, nem is akárhogy. Míg a samponok roncsolják és szárítják a hajszálakat, a szódabikarbóna úgy távolítja el a szennyeződést, hogy a hajszálak épek maradnak. Nem kell tehát hajkondicionálót beszerezni, hogy a samponokkal roncsolt hajra újabb drága pénzért kapható kondicionálót rakjunk.

Használata: 2,5 dl vízben oldjunk fel 1 evőkanál szódabikarbónát. Mossuk át alaposan hajunkat, öblítsük ki és az utolsó öblítéshez készítsünk (alma)ecetes öblítőt. Ezzel a fejbőr pH-ja is helyrebillen.

Ecet

Az ecet nem csak ételek ízesítésére jó. Vízkőoldó, ruha fehérítő hatását jól ismerjük, haj öblítésére azonban nagyon kevesen használjuk. Az ecet márpedig tisztán tartja a hajat, könnyen kezelhetővé, selymesen lággyá és nem utolsó sorban fényessé teszi. Az ecet a korpásodás hatékony ellenszere. Ecetes hajöblítés során az ecet szaga nyomtalanul elillan.

Használata: az utolsó öblítővíz egy csésze vízben oldott két evőkanál 10%-os ecet.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Minden vélemény számít!

Top