Szódabikarbóna és ecet az egészségesen fénylő haj titka

2014. október 22., 06:00

Nagyanyáink különös szereket használtak hajuk ápolásához. Nem léteztek még méregdrága kozmetikumok, helyettük természetes anyagokat használtak. Tudták mi az egészséges, fényes haj titka.

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna sokoldalú hatása a konyhában mindenki számára ismert. Ezen kívül sokan használják tisztításra, de még fogfehérítésre is. Talán kissé meghökkentő, de ez a csodaszer a hajat felülmúlhatatlanul jobban tisztítja bármely samponnál, nem is akárhogy. Míg a samponok roncsolják és szárítják a hajszálakat, a szódabikarbóna úgy távolítja el a szennyeződést, hogy a hajszálak épek maradnak. Nem kell tehát hajkondicionálót beszerezni, hogy a samponokkal roncsolt hajra újabb drága pénzért kapható kondicionálót rakjunk.

Használata: 2,5 dl vízben oldjunk fel 1 evőkanál szódabikarbónát. Mossuk át alaposan hajunkat, öblítsük ki és az utolsó öblítéshez készítsünk (alma)ecetes öblítőt. Ezzel a fejbőr pH-ja is helyrebillen.

Ecet

Az ecet nem csak ételek ízesítésére jó. Vízkőoldó, ruha fehérítő hatását jól ismerjük, haj öblítésére azonban nagyon kevesen használjuk. Az ecet márpedig tisztán tartja a hajat, könnyen kezelhetővé, selymesen lággyá és nem utolsó sorban fényessé teszi. Az ecet a korpásodás hatékony ellenszere. Ecetes hajöblítés során az ecet szaga nyomtalanul elillan.

Használata: az utolsó öblítővíz egy csésze vízben oldott két evőkanál 10%-os ecet.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top