Szilveszter: Ételek, amiket ne együnk alkoholfogyasztáskor

2017. december 29., 09:50

Amikor a vér alkohol szintje jelentősen megnövekszik, jön az ötlet, hogy enni kell valamit, ami csökkentheti annak hatásait. Vannak azonban olyan élelmiszerek, amelyek javulás helyett ronthatják az állapotot.
tilos-etelek1) Csokoládé:
Amikor alkoholt  iszol, az izmok ellazulnak, beleértve a gyomor izmait is, a pocinknak viszont tartania kell az elfogyasztott ételt, és emésztőnedveket. Amikor csokoládét eszel, a benne lévő koffein, zsír és kakaó a  gyomorban okozhat savas, refluxos túltengést  mely hányás esetén irritálja és felsérti a nyelőcsövet.

2) Sós rágcsák:
Ha összejön a szilveszteri társaság, sok esetben szertartásosan, fogyasztjuk a különböző sós rágcsálnivalókat, hogy kompenzálja az alkohol okozta éhséget, illetve csökkentse annak hatását (chips, mogyoró, snack, stb). Azonban sós étel kiszárítja a szervezetet, és arra vezet, hogy több alkoholt igyunk, mert ezzel oltjuk a szomjúságot, ami végül is kellemetlen következményekkel járhat.
Az azonban tény, hogy jó enni valamit, miközben iszunk. A magyar embernek előnyösek a nehéz, húsos ételek.

3) Narancs:
Furcsának tűnhet. A narancslé az egyik legegészségesebbnek tartott ital.. Azonban, a gyümölcs sav is okozhat súlyos gyomor problémát. Ha úgy döntesz, hogy ivás közben gyümölcsöt akarsz enni, akkor erre nagyon jó a körte, alma és a banán, mert ezek megfordítják az alkohol vízelvonó hatását, és lúgosak.

4) Nagyon édes étel:
tilos-etelek3Ugyanaz a hatásuk, mint a sós snackeknek, óriási szomjúságot okoznak, és több mint valószínű, a szomjoltásra több alkoholt viszünk be. Ezen kívül nagyon édes ételek tele vannak üres kalóriákkal.

5) Keleti és gyorsételek:
tilos-etelek2Hogy ha éppen józan vagy, a nagyon fűszeres keleti ételek, a gyorséttermi műételek a gyomorban akkor is emésztési zavarokat okoznak (gyros, indiai ételek, hamburgerek stb. ), elképzelhető a hatás, akkor amikor alkohollal keverjük őket.

www.magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top