Szeretettel, nőnapra

2017. március 8., 01:00

Kati csak ült a számítógépe előtt, bambán meredt a monitorra. Péntek volt, így az egész heti fárasztó tíz-tizenkét óra könyvelés után azon gondolkozott, hogyan ossza be röpke szabadidejét a hétvégén.

A hivatalban kötelező naponta legalább tíz órát dolgozni, de végre eljött a péntek, ezen a napon fél négykor abba lehet hagyni a munkát. Kirándulás, wellness, szóba sem jöhet, a 180 ezer forintos fizetésből épp, hogy megélni is alig lehet. Marad a mosás, főzés, takarítás, vasalás. Szokásos hétvégi, szürke program.

Kati csak meredt maga elé, közben fejében kavarogtak a gondolatok. Egy válás, a felnőtt gyerekek, az új házasság, és a mérhetetlen szenvedés, nélkülözés, küzdelem. Ennyi maradt 55 évesen. Aztán eszébe jutott a nőnap.

Régen mindig különös érzése támadt, amikor mint nőt köszöntötték. Az ünnep egybemosódott a pártigazgató hosszas beszédével, aztán jött a hóvirág. Nők, egyenjogúság, hóvirág, pártünnep. Hogy is volt ez? Persze, mindegy, ma se ünnep, se hóvirág, de gyakorlatilag nő sincs, legalábbis a szó hagyományos értelmében. Egyenjogúság! Kati arcán halvány mosoly futott végig.

A hivatalban nyüzsgés támadt, Kati az órájára pillantott. Végre, kitört a verőfényes, tavaszi hétvége. Szedelőzködött, elindult hazafelé. A buszmegállóban férje várta, mosolyogva, egy csokor színes tulipánnal. Szeretettel, nőnapra – mondta, és finom csókot lehelt Kati ajkára.

tulipan 0

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top