Most itt vagy
Magyar Nő Magazin > címlap > Szerelmesek napja az ígéret havában

Szerelmesek napja az ígéret havában

A szerelmesek napja majd az ígéret havában érkezik, illatos virágözönnel, májusfával, mókával és vidámsággal. Hagyományaink szerint a május, a szépen megújuló természet, a nyíló virágok állnak összhangban a szerelmes szívek dobbanásával.

A mai nap erőltetett “ünnepe” nem az igaz szerelmeseké. A keresztény hit szerint sok védőszent őrködik, véd a gonosztól, a vallásukat gyakorlók könyörögnek közbenjárásukért, imádkoznak lelkük felemelkedéséért. Szent Bálint is egy védőszent a sok közül. A “Valentin nap” szívecskés ünneplői feltehetően nem sokat tudnak a védőszentekről, Szent Bálint püspökről (XIV. század), a jegyesek és a fiatal házasok védőszentjéről.

majfa

A nyugati kultúra igénytelen, tartalom nélküli ünnepei könyörtelenül söprik félre hagyományainkat, rombolják kultúránkat. Februárban, a jégbontó havában még fáznak a szívek, de hamarosan elérkezik a szép május, amikor rózsaszín plüssállatkák és rikító vörös szívecskék helyett illatos orgonacsokorral és májusfával köszönthetjük szívünk választottját.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Minden vélemény számít!

Top