Szerelmesek napja az ígéret havában

2015. február 14., 09:06

A szerelmesek napja majd az ígéret havában érkezik, illatos virágözönnel, májusfával, mókával és vidámsággal. Hagyományaink szerint a május, a szépen megújuló természet, a nyíló virágok állnak összhangban a szerelmes szívek dobbanásával.

A mai nap erőltetett “ünnepe” nem az igaz szerelmeseké. A keresztény hit szerint sok védőszent őrködik, véd a gonosztól, a vallásukat gyakorlók könyörögnek közbenjárásukért, imádkoznak lelkük felemelkedéséért. Szent Bálint is egy védőszent a sok közül. A “Valentin nap” szívecskés ünneplői feltehetően nem sokat tudnak a védőszentekről, Szent Bálint püspökről (XIV. század), a jegyesek és a fiatal házasok védőszentjéről.

majfa

A nyugati kultúra igénytelen, tartalom nélküli ünnepei könyörtelenül söprik félre hagyományainkat, rombolják kultúránkat. Februárban, a jégbontó havában még fáznak a szívek, de hamarosan elérkezik a szép május, amikor rózsaszín plüssállatkák és rikító vörös szívecskék helyett illatos orgonacsokorral és májusfával köszönthetjük szívünk választottját.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top