Szakemberek hiteles állásfoglalása nélkül

2013. szeptember 2., 20:21

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejtélyes igazságok nyomába eredni mindig valami veszélyt jelent. Egyrészt, könnyen labilis idegzetűnek titulálják a “furcsa” egyént, másrészt, ha egyedül szembesülünk valami megmagyarázhatatlan dologgal, nem igazán tudunk mit kezdeni vele. Hiányosak a háttér információk, szakmai segítségre lenne szükség, csakhogy éppen ez nincs.

Hogy is állunk az UFÓK, földön kívüli lények, vagy az őstörténetünket tárgyi bizonyítékokkal alátámasztott írások megítélésével? Legtöbben mosolyognak, legyintenek és tudomást sem vesznek a témáról. Mások, akik azonban találkoztak effajta csodával, hiába bizonygatják ép elméjüket, a tapasztalatukkal leginkább magukra maradnak. Örök dilemma: beszéljünk ezekről a furcsaságokról, vagy inkább hallgassuk el?

Időről időre hallunk UFO és más természet feletti jelenségekről.

Időről időre hallunk UFO és más természet feletti jelenségekről.

Sajnos sokan próbálnak fantázia történeteket szenzációként eladni, talán ez az oka annak, hogy szkeptikusak vagyunk. Túl sok hiteltelen információ közül kell kiválasztanunk azokat, amelyek valóban megalapozottak. Sok tanulmány tárgyi leletekkel, bizonyítékokkal alátámasztott, a szakemberek, történészek, antropológusok egységes fellépése azonban mégis valahogy elmarad. Így történhet meg az, hogy egy – egy cinikus megjegyzés egyébként egy abszolút hiteles állítást süllyeszt a mélységekbe. Ami pedig a legveszélyesebb, hogy ezek többnyire az őstörténetünkkel kapcsolatos bizonyítások. El is tűnnek, örökre a mélybe, töredékei pedig szárnyaszegett módon próbálnak életben maradni, tovább vergődni, nemzedékről nemzedékre.

A magyar ősvallás jelképe a boszniai Nap piramisban rejlik.

A magyar ősvallás jelképe a boszniai Nap piramisban rejlik. Bővebben erről itt olvashatnak.

Más nemzetek büszkén vállalják fel történelmüket, kamerával, fényképekkel rögzítenek átélt, tapasztalt eseményeket. Ezekből gyűjtemények, jegyzetek, kutatómunka részét képező feljegyzések, végül bizonyítékok születnek. Nálunk egyelőre be kell érni a tárgyi bizonyítékok és tapasztalatok puszta tényével, egészen addig, amíg az aktuális politikának megfelelni nem kívánó szakemberek, pusztán a szakmaiságuktól, tudásuktól vezérelve, ezeket nem hitelesítik és nem tárják elénk. Addig megoldásként idegen nyelvről fordítgatjuk saját hiteles történelmünket, vagy ha ezeknek sem hiszünk, megtanulunk róni és saját szemünkkel rakjuk össze a rovás feliratos tárgyi emlékek utókorra hagyott igaz üzenetét.

Az ősmagyar rovásírás legrégebbi emléke a 6500 éves újkőkori tatárlakai agyagkorong, amelyet 1961-ben találtak egy férfi csontjait rejtő erdélyi sírban. A lelet rendkívüli jelentőségű, bizonyítja a korai kárpát-medencei írásbeliséget, mivel helyi anyagból készült.

Az ősmagyar rovásírás legrégebbi emléke a 6500 éves újkőkori tatárlakai agyagkorong, amelyet 1961-ben találtak egy férfi csontjait rejtő erdélyi sírban. A lelet rendkívüli jelentőségű, bizonyítja a korai kárpát-medencei írásbeliséget, mivel helyi anyagból készült.

 

Címlapfotó: Bronz hím és nőstény szarvas Xiongnu-ból, Belső-Mongóliából. A díszítő eszköz feltehetően valamelyik kínai múzeum polcán hever.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top