Szabadka : tovább épülhet a Népszínház

2013. február 8., 13:06

 

 

 

 

 

 

A Tartományi Nagyberuházási Alap 150 millió dinárt biztosít a szabadkai Népszínház építkezési munkálatainak folytatására. Nebojša Malenković, az alap igazgatója a GradSubotica portálnak nyilatkozva elmondta, terveik közt szerepel az összes vajdasági beruházási munkálat befejezése, a Népszínház felépítése pedig ezek egyike.
Csütörtökön Szabadkán rövid megbeszélést tartottak az üggyel kapcsolatban, amelyen részt vett a helyi polgármester, az alap igazgatója és a Népszínház igazgatónője.
„A város kötelezettsége, hogy a tervet a jelen körülményekhez és a valós szükségletekhez igazítsa. Az illetékes munkacsoport ezzel kapcsolatban már egyszer összeült, de további megbeszélések várhatóak. Az építési szezon kezdetén folytatjuk a munkálatokat. A közös elképzelés szerint Szabadka a következő három év során használatba veheti a színház épületét”, mondta az ülésen Modest Dulić polgármester, ahol elhangzott még, hogy a Népszínház építésének és felújításának projektuma nemzetek feletti kérdés, fontos a szabadkai, de a vajdasági és a szerbiai polgárok számára is.
„A létesítménynek modernnek kell lennie és meg kell felelnie a felhasználói szükségleteknek. Olyan projektumról van szó, amely legalább két pénzügyi éven át húzódik. Elsősorban valós igényekhez kell igazítani a terveket, illetve felmérni, mennyi pénzre van még szükség. A Tartományi Nagyberuházási Alap 150 millió dinárt különít el a munkálatok folytatására, ami elég lesz a mostani építkezési szezon során felmerülő költségek fedezésére – mondta az Nebojša Malenković, az alap igazgatója.

vajma.info/magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top