Semmi köze az idióta tökfaragásnak a Halottak Napja és Mindenszentek ünnepéhez

2017. október 29., 10:00

Ami az amerikaiaknak Tökünnep (Halloween), mókás vígadalom, az nekünk bánat és szomorúság. Ördögi, hátborzongató üzenetek tök jelkép formájában teszik tönkre csendes, meghitt gondolatainkat, harsány, ijesztő világító tök szörnyek  vigyorognak képünkbe.

ördögiSzeretteinkre emlékezünk, akik már nincsenek köztünk. Csendesen pihennek temetők sötétjében és türelemmel várnak minket a túlvilágon.

temetoBeleborzongunk, de tudjuk mindannyian: azért születtünk, hogy egyszer meghaljunk. És ugye ez a mi hagyományaink szerint nem fér össze semmiféle mókával, viccelődéssel, kacagással. Nos, akkor talán a töknek sincs semmi keresni valója a Kárpát-medencében?!

gyertya2Itthon sokkal kívánatosabb koszorúkat, gyertyákat készíteni. Ezek a jelképek emlékeztetnek minket az elmúlásra és a halál utáni örök életre.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

1 hozzászólás

 1. Az a baj az usa-féle holloweennel, hogy már teljesen borzalmak és szörnyetegek “unnepévé” vált. Faraghatunk tüköt itt is ha van kedvünk de, csak nézni kel a tv müsorsorózatokat és fel lehet ismerni az ő lelküket. Amerika gyilkol, rabol és rongál. Náluk nincs olyan hogy ősök tisztelet. Még itt Magyarországon, legalábbis eddig még tiszteltük az Őseinkket. De meddig tudjuk a hagyományokat megtartani?

  Ne nézzetek rám borzalommal,
  ha meghalok:
  az a halott a koporsóban
  nem én vagyok.
  Csak hamu az, elomló televény.
  A láng eltűnt. A láng, – az voltam én.…”
  – Gárdonyi Géza: Ha meghalok

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top