Rovásírás a jogosítványon

2013. december 29., 10:51

Vannak, akik felvállalják a hivatalos ügyintézésben is a rovásműveltséget. Történelmi távlatban többet ér e tettük, mint bármilyen szájmagyarkodás – olvasható a rovas.info internetes oldalán.

Rovásos jogosítvány

Hivatalos okmányok igénylésénél az aláírás mezőbe saját kezű aláírást kell elhelyezni. Horváth Antal úgy gondolta, hogy az aláírása ezentúl rovásos lesz és 2013. december 18-án a tettek mezejére lépett. A hivatal mindössze fél órás ellenállás után befogadta a kérelmet. A jogosítványának igénylésén tehát hivatalosan is így szerepel az aláírása:

rovas 1

Igénylőlap részlet rovásos aláírással:

rovas 2(rovas.info)

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

3 hozzászólás

  1. Kedves mindeni!

    Anti barátommal pont azt beszéltük, hogy az én személyi igazolványomat is így fogom aláírni, mert nemsokára nekem is meg kell újítanom. Tapasztalataink szerint sokaknak tevődik, fel a kérdés, hogy a rovás, mikor válik hivatalossá. Nos megvan a válasz már a puszta józan paraszti gondolkozással. Mégpedig! Mivel a rovást, ha aláírásként is, de elfogadták hivatalosan, ettől kezdve hivatalos, így mindenhol el kell fogadniuk. Anti még mesélte is nekem, hogy amikor a hivatalban volt ez ügyben, először azt mondták neki, hogy nem fogadják el. Természetesen jött a kérdés: Miért? A válasz az volt, hogy Magyarul kell aláírni mint ahogyan mindenki. Tóni barátomnak sem kellett több, egyből rávágta, hogy az emberek nem Magyarul írnak alá mivel amit használnak, azok latin betűk. Amit ő használ, a rovás, az az, ami Magyar, TÖBB EZER ÉVE! Utána két ügyintéző egyszerre telefonált hosszasan ezer helyre, miután közölték, hogy elfogadják, de akkor mindenhol így kell aláírnia. Ezzel azt hiszem nem lesz gond!

  2. Gratulálunk és várjuk a további híreket a rovás aláírásokról. Ehhez ajánljuk mai cikkünket (lásd a linket).
    Rovás Infó

  3. Megvan az első hölgynek is a rovásos személyije! A Rovás Alapítvány mozgalma megállíthatlan: http://rovas.info/index.php/hu/koezelet/2063-rovas-a-szemelyin-az-els-hoelgy

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top