Roger Waters, a Pink Floyd korábbi vezetője Oroszországban koncertezik

2018. július 10., 01:47

Roger Waters, a Pink Floyd korábbi vezetője, augusztus 29-én, augusztus 30-án, Szentpéterváron, illetve Moszkvában ad koncertet.

A múlt héten legendás rocker a londoni Hyde Parkban megrendezett British Summer Time fesztiválon játszott, mely főpróbája volt az oroszországi turnénak.
A TASS tudósítója, aki részt vett a londoni koncerten, egy politikával telerakott showt élvezhetett, melynek középpontjában Donald Trump amerikai elnök, és a palesztinokkal való együttérzés volt.

A Water showban Pink Floyd legnagyobb albuma (“The Dark Side of The Moon”, “The Wall”, “Animals”, “Wish You Were Here”) szerepel. A koncert első részében a Waters zenekar a “The Dark Side Of The Moon” (1973) című ikonikus albumának teljes számát játszotta.

“Nem gondoltam, hogy ma este meghallom a teljes Dark Side Of The Moon “-t, hiszen ez az album, bár nem lírai, hanem zeneileg, az összes Pink Floyd tag közös kreativitásának gyümölcse, ellentétben a későbbiekkel -” Animals “( 1977), “The Wall” (1979) és “The Final Cut” (1983), ahol a Waters, mint dalszerző domináns volt, mondta a Lengyelországból érkezett Hannah Brustman a TASS-nak.
roger_waters_oroszorszagban_koncertezik A koncert második részében a zenész több dalt játszott a legújabb szólóalbumából: “Ez az élet, amit igazán akarunk?” (2017), különösen az “Utolsó menekült” és a “Picture That”.

A dalok  háttereként a Battersea – leszerelt erőmű londoni modelljét használták fel. Az erőmű épülete világszerte ismertté vált, miután megjelent a Pink Floyd 1977-es “Animals” albumán.

Amikor a zenekar a ” Sertés (Három különböző)” első akkordját játszották, akkor  Donald Trump számos fotója jelent meg a Battersea épület elején. Ezt követően a színpadon megjelent a “charade” szó, amelyet az amerikai vezető leghíresebb és ellentmondásos idézeteinek több tucatja követett. Ezek az idézetek főként az Egyesült Államok Oroszországgal kapcsolatos politikájára, valamint Trump nők iránti hozzáállására vonatkoznak.
roger_waters_oroszorszagban_koncertezik2A show “Comfortably Numb” című része, a Pink Floyd 1979-es “The Wall” című albumának legendás dala.
A Waters egy arab férfi fejkendőjében adta elő, amelyet ajándékba kapott a palesztin menekültektől Jordániában.

A dal előtt a zenész, aki régóta ismert a palesztinok önrendelkezéshez való jogának támogatásáról, az 1948-ban az ENSZ Közgyűlése által elfogadott, az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának kivonatát olvasta fel.

“A nyilatkozat kimondja, hogy mindannyiunknak, mindannyian itt vagyunk ebben a csodálatos világban, mindannyian egy országban, de mindannyian, minden testvérünk a világon egyenlő emberi és polgári jogokat érdemel” – mondta a rocker a színpadról.

Áprilisban a spanyolországi turné alatt  Waters elítélte a Szíriában tevékenykedő kéksisakokat, amely szerinte magyar kifejezéssel “gittegylet”, írja a TASS.

Tisztelt olvasók!
Legyenek olyan kedvesek és támogassák “lájkukkal” a Magyar Nő Magazin facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Magyar-Nő-Magazin-296080340525359/
– Minden “lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top