Most itt vagy
Magyar Nő Magazin > címlap > Otthon is csinosan

Otthon is csinosan

Mit vegyünk fel, ha nem megyünk sehova?
Az utcai ruha, farmer, harisnya, szoknya nem enged lazítani, érdemes tehát minél hamarabb kikerülni szorító fogságukból.
Amint hazaérünk, vegyünk fel kényelmes ruhát, és persze alaposan mosakodjunk meg, szabaduljunk meg a város mocskától

Többször próbáltam utcai ruhában otthon tevékenykedni, de valahogy soha nem sikerült. Hazatérve mégiscsak egy kötetlenebb környezetben vagyok! Sikerült átmenetet találnom az utcai viselet és a hálóing között. Hálás megoldás természetesen a jó öreg melegítő és póló kombináció is, de nagyon nem mindegy, hogy ez valójában hogy néz ki. Teljesen megértem, ha valaki 12 óra kiskosztümös tűsarkúzás után egy bő pólót és egy három számmal nagyobb mackónadrágot tart a világ legjobb dolgának.
A kényelmes viselet azonban nem azonos a slampos öltözködéssel.
otthon_is_csinosanCsinos házi öltözet a jóganadrág, amit idegen szóhasználattal leggingsnek neveznek. (nem azonos a lábfej nélküli harisnyával) A jóganadrág egyáltalán nem átlátszó, ugyanakkor kényelmes, derékban gumipántos. Természetesen testalkatunktól függ, hogy lelkes viselőjévé válunk-e, a megfelelő hossz méret ugyanakkor előnyösen befolyásolja megjelenésünket. (Rövid szárú nadrág rövid lábszárúaknak nem ajánlott.) Hogy hozzá mit vegyünk fel hozzá, az főként időjárásfüggő. Télen rövid vagy hosszú ujjú pólót (nem akkorát, mint egy cirkuszi sátor, hanem csinosat. vagy kardigánt. Tavasszal-ősszel ujjatlan pólót vagy kardigán nélküli rövidujjút érdemes felvenni hozzá. Nagyon jól néznek ki a tunikák, hosszabb fazonú felsők is (vagy miniruhák).  Kellemes érzés váratlan vendégeknek civilizált külsővel ajtót nyitni.

Nyáron hordhatunk ruhákat is – ami a strandra jó, jó itthonra is megfelel. A laza, zsebes, “magamradobom” laza pamutruhák a legkellemesebb viseletek hőségben. A földig érő, virágmintás pamut maxiruhák kifejezetten kényelmesek. A szoknyák kedvelőinek  a földig érő, bölcsészlányos verzió, vagy egy pörgős, laza, A-vonalú ajánlott.

Az otthoni lábbeli kényelme a legfontosabb. Lábunknak regenerálódni kell, ezért nem mindegy, hogy a külcsín mellett mekkora figyelmet fordítunk cipőnk kényelmére. Otthoni viseletünk cipő, papucs, zokni, de ha megengedhetjük magunknak, legjobb, ha  mezítláb vagyunk.

Érdemes otthon mellőzni az ékszerek viselését. Egyrészt akadályoz a háztartási munkában, másrészt pedig bizonyos ékszerek szorítanak, a vérkeringést akadályozzák. Otthonra, smink helyett érdemes hidratáló krémet használni, esetleg diszkrét ajakfényt feltenni, hiszen arcbőrünk pórusai eleget fulladoznak az egész napi munka során.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Minden vélemény számít!

Top