Nyúló szobrok

2014. február 7., 09:13

Ha eddig valaki nem szívesen nézegette a múzeumok klasszikus szobor kiállításait, ezután valószínűleg kedvet kap majd. A görög-római szobrokat nem csak szemünkkel érzékelhetjük, hanem megfoghatjuk és nyúzthatjuk, húzhatjuk kedvünk szerint.

Li Hongbo, kínai szobrászművész

Li Hongbo, kínai szobrászművész

Első pillantásra, a szobrok porcelán remekműveknek tűnnek, Li Hongbo, kínai művész azonban olyan speciális anyagból készítette el az eredeti szobrok másolatát, amelynek segítségével különleges, játékos dekorációt állított elő.

szobor 9

A 38 éves művészt a lampionok tetszés szerint hajtogatható világa ihlette meg. A papír tulajdonságait felhasználva, ragasztóval keverte azt az anyagot, amellyel a nyújtható szobrokat elkészítette. Hihetetlen kitartó munkával, Hongbo mintegy 5000 darab papírcsíkot használt fel a rétegezett ragasztáshoz. A méhsejt szerű szerkezet miatt, a kőszerű szobroknak gyakorlatilag nincs súlya, így könnyen mozdíthatóvá válnak.

A játék minden bizonnyal több látogatót csal be a múzeumokba. Kérdés, hogy Magyarországon utánozzák-e majd a New York-i Klein V. Galériában kiállított kínai “játékokat”.

szobor 11

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top