Nincs az a bál, amely ne a táncról szólna – Sajgó lábak ellenszere

2014. március 1., 11:40

A báli mulatságok utolsó szombatján ki ne szeretne ragyogni? A tökéletes ruha, tündöklő smink, frizura mellett a cipő jelenti a legnagyobb gondot. A bál ugyanis nem a láb “kényeztetéséről” szól.

cipo 1

Nincs az a bál, amely ne a táncról szólna, de mit lehet tenni, ha a cipő szorít, a láb dagad, a talp sajog? A felkérést visszautasítani finoman szólva is illetlenség, viszont fogcsikorgatva végig mosolyogva maradni is képtelenség.

cipo 2

Érdemes az új, hatalmas sarkú lábbelit otthon, indulás előtt néhány órára felvenni, ha pedig nem érezzük biztonságban az estét, inkább cseréljük le cipőnket egy jól bejáratott régebbi darabra. A baj ettől függetlenül bekövetkezhet, érdemes rá felkészülni.

cipo 3

Az illatszer boltokban kapható lábspray nem csak fertőtlenít, hanem meg is nyugtatja a lábat. Az izzadás ellen véd és frissen, szárazon tartja a lábat.

Ha van időnk, magunk is elkészíthetjük az ízlés szerinti illóolajokat tartalmazó hűsítő sprayt, amelyet flakonba zárva, vagy törlőkendő formájában magunkkal vihetünk. Lukrécia kencéi között szerepel az alábbi, pár perc alatt elkészíthető csodaszer.

cipo 4

Hozzávalók:

20 ml alkohol vagy vodka
80 ml desztillált víz
5-10 csepp rozmaring illóolaj
5-10 csepp teafa illóolaj
5-10 csepp borsmenta illóolaj

Elkészítés:

Az illóolajokat cseppentsük az alkoholba, rázzuk jól össze hogy oldódjanak fel. Ezután adjuk hozzá a vizet, szintén jól összerázva. Öntsük pumpás flakonba. Fújjuk be vele a talpunkat és a lábujjak közeit, várjuk meg míg megszárad csak ezután húzzunk cipőt.

 

magyarno.com

 

 

 

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top