Néprajzi gyűjtők jelentkezését várják a Tradíció pályázatra

2013. február 22., 21:32

 

 

 

 

 

 

Néprajzi gyűjtők jelentkezését várja a Magyar Néprajzi Társaság (MNT) a Tradíció elnevezésű pályázatra, amelyre a hagyományok és a jelenkori kultúra dokumentálásával, gyűjtésével vagy feldolgozásával bárki pályázhat határon innen és túlról egyaránt.

A legjobb pályaműveket a további kutatások elősegítésére a Néprajzi Múzeum etnológiai adattárában helyezik el – közölte a szervezet az MTI-vel.
A Tradíció pályázat tárgya a még tetten érhető tradíciók, események, alkotók, alkotások, tapasztalatok, eredeti anyagok és új kulturális folyamatok gyűjtése minél több fotó, film és hangzó anyag által.

muzeum
A kiírást tizenkét részre bontották a szervezők: várják a néprajzoktatást végző és gyűjtőszakköröket bemutató, a történeti és személyes emlékezethez kötődő, a szülőföld értékeit megmutató, a családi életet megörökítő gyűjteményeket, valamint a mesterségekhez, tárgyalkotáshoz kötődő, viselet- és babakészítést feltáró, a népzenét bemutató, a szokásokhoz és a népi hiedelemvilághoz köthető gyűjtéseket, közösségi megnyilvánulások dokumentálását, a népköltészettel összefüggő anyagokat, a helyi magángyűjteményeket és magángyűjtőket bemutató anyagokat vagy bármely szabadon választott témakört bemutató gyűjteményeket.
A részletes pályázati felhívás és a jelentkezés feltételei az MNT honlapján (www.neprajzitarsasag.hu) olvashatók, valamint innen tölthető le a jelentkezési lap is. A pályázatokat árpilis 30-ig nyújthatják be az érdeklődők.
A Tradíció pályázat fő partnere a Néprajzi Múzeum, társkiírója a Honismereti Szövetség, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola, a Hagyományok Háza és a Hungarikum Szövetség.
Az 1889 óta fennálló Magyar Néprajzi Társaság a magyar néprajztudomány egyik legrégebbi intézménye.

 

MTI/magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top