Most itt vagy
Magyar Nő Magazin > címlap > Nem jött még el az ideje egy új himnusz ünneplésének

Nem jött még el az ideje egy új himnusz ünneplésének

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Ünneplünk, hőseink szobrait, emlékműveit avatjuk. Sok szomorú esemény, máig is torz valóság, más népek érdekeit kiszolgáló történelemhamisítás, ferdítés, elhallgatás mellett küzdünk az igazságtételért, építjük jelenünket, jövőnket. De emlékezni kell. Állandó feltépett sebek fájdalma gyötri gyógyulni vágyó nemzetünket. Nem feledünk, a múltból táplálkozunk.

Az új himnusz sok verziója

Átírt, milliárdokba került himnuszunk nem gyógyítja gyötrődésbe ájult nemzetünket. Több verziójának előállítása helyett segíthettünk volna nyomorúságos körülmények között élő nemzettársainkon. Sok millióan már a napi betevő falatért küzdenek, nem tudják kifizetni a havi villanyszámlát és még sorolhatnánk a sok ellehetetlenedett élethelyzetet. Nem ez történt. Pedig legtöbbünknek jó volt a régi, sorsunkhoz illő, szomorú himnusz, amelyben Isten áldását kérjük a magyarságra.

Nemzetek vidám, pattogó ritmusú himnusza

A legtöbb ország csak győzelmeit ünnepli, a veszteségeket rég homály fedi. Az optimista, vidám, harcos utókor megelégedetten dől hátra karosszékében, meggyőződve arról, hogy soha nem is lehet ez másképp. Évtizedek, évszázadok elteltével pedig az elferdített igazságok teljes képtelensége tudatosul nemzedékekben. E nemzetek pattogó, harcos himnusza kifejezi az örök győzelem mámorát.

Nem jött még el az ideje egy új himnusz ünneplésének, terjesztésének

Hogyan is ünnepelhetne önfeledten a magyar nemzet? Igazságszolgáltatás nélkül sehogy! Addig pedig marad a sok szomorú megemlékezés, régi szomorú himnuszunkkal. Az újjal pedig várni kell az igazság győzelmének napjáig.

 

magyarno.com

 

 

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Minden vélemény számít!

Top