Ne fuss, ha kedves az életed!

2014. április 3., 06:00

A propagandának köszönhetően, a legtöbb ember úgy érzi , nagyon sokat tesz az egészségéért, ha rendszeresen kocog. A reggeli futók önelégülten indulnak munkahelyükre, elvégre jól kezdődik a nap, az első kihívásának sikerült eleget tenni. A legújabb kutatások szerint azonban a túl sok futás korai halálhoz vezet.

Amerikai kutatók megállapították, hogy azok az emberek élnek hosszú ideig, akik  viszonylag kevés testmozgást végeztek. A “viszonylag kevés” testmozgás alatt maximum heti két-három órai futást értenek, ez alatt és fölött a vizsgálat eredménye szerint egyértelműen kimutatható a rövidebb élettartam. A halálozás a szív egészségi állapotával áll szoros kapcsolatban – állítja a pennsylvaniai Kardiovaszkuláris Kutató Intézet, amelynek felmérésében több, mint 3800, 46 év átlag életkorú férfi és női futót figyeltek meg. A kutatást Dr. Martin Matsumura vezette.

futas 3
“Az egészség megőrzéséhez optimális mennyiségű futásra van szükség. Ennél több, vagy kevesebb károsan hat szervezetünkre” – jelentette ki Matsumura. Dr. James O’Keefe, miután áttekintette az eredményeket, arra a következtetésre jutott, hogy a sok futás eredménye túlzottan igénybeveszi a szervezetet, úgy is mondhatjuk, hogy “elkopnak az alkatrészek”. James O’Keefe szerint heti két és fél óra, alacsony és közepes tempójú kocogás bőven elegendő egy héten. Majd hozzátette: “mielőtt maratonra szánnád magad, kocogd le a napi kis adagodat, aztán felejtsd el az őrült ötletet”.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top