Napégés ellen: Házi praktikák

2018. július 30., 01:29

A nyári napozás, strandolás öröme könnyen kínzó fájdalommá válik. A magas UV sugárzásnak köszönhetően nagyon rövid idő alatt fennáll a leégés veszélye. Ha már megtörtént a baj, a legegyszerűbb és legtermészetesebb kezelésekhez csak szét kell nézni otthon, a friss zöldségek kiváló gyulladáscsökkentők.

balatonA házi praktikák egyik közismert zöldsége a paradicsom, amely a gyulladást csökkenti. Nyersen pépesítve kenjük be az égett bőrfelületet, majd fél óra múlva hideg vízzel öblítsük le.

Az uborka kiváló hidratáló hatását mindenki jól ismeri. A leégett, kiszáradt bőrre pépesítve vigyük fel, száradás után mossuk le bő hideg vízzel. Ha tehetjük, keverjünk az uborkához paradicsomot, így a gyulladás csökkentése és a hidratálás egyszerre történik.

A kamilla főzetét hűtsük le, és kenjük át többször a leégett bőrt.

A burgonya nem csak a gyulladást csökkenti, hanem a fájdalmat is. Nyersen pépesítve kenjük be az égett testfelületet, fél óra alatt kifejti hatását.

A zöldségeken kívül, nézzünk szét, hátha maradt a hűtőben tejföl, vagy joghurt. A tejfölös, vagy joghurtos pakolás nyugtatja és hidratálja az összehúzódott, kiszáradt bőrt. Ha üres a hűtő és a kamra, az égett bőrfelület nyugtatására legkézenfekvőbb módszer a hideg vizes borogatás.

 

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top