Nagyanyáink praktikái – Barackos hajpakolás

2014. szeptember 4., 06:00

Az elvékonyodott, nyár végére elégett, kiszáradt hajszálak az esős évszak beálltával megszívják magukat nedvességgel. A vattaszerűen megduzzadt haj kezelhetetlenné válik, ettől kezdve gyakorlatilag semmilyen frizura nem áll jól.

Márpedig hajunk kitüntetett figyelmet érdemel. Az arc karakterét, az egyéniséget, a jól ápolt megjelenést a hajkorona segítheti, de csúful el is ronthatja. Végső esetben a hajszálak újjá élesztése csak hajvágással oldható meg. Vágáskor a hajszálak fellélegeznek, levegőhöz jutnak.

barack 03

A száraz, elvékonyodott, fénytelen haj kezelése hajvágás után sem maradhat el, a hajszárító, hajsütő, hajfesték kíméletlen hatásával ez után is számolni kell. A boltokban készen kapható hajkondícionálók helyett érdemes nagyanyáink praktikáit elővenni.

1. A haj a műanyagtól elektrosztatikus töltést kap, ha tehetjük, szerezzünk be valódi szőr kefét és csont fésűt.

2. A fésülködés a haj kibontásával kezdődik. Az összegubancolódott szálakat soha ne tépjük, először hajkefével simítsuk át alaposan. Ettől a hajhagymák tövében javul a vérkeringés.

3. Nagyanyáink tudták, hogy a hajmosáshoz, az egészségesen csillogó frizurához lágy víz kell. Ha tehetjük, gyűjtsünk esővizet a haj tisztításához.

4. Hajfesték helyett természetes színezőket használtak. Például a hagyma héjának főzete adta a vörös árnyalatot.

5. Hajkondícionálás a ház körül megtermett gyümölcsökből, mézből és tojásból állt. A garantáltan vegytiszta termék hajpakolás formájában került a hajra, majd jó idő elteltével bőséges lágy vízzel lemosták.

6. A hajszárító és hajsütő előtti korszakban a hullámos és göndör fürtöket a nedves tincsek csavarásával végezték. A tojás fehérje a hajhabot helyettesítette, a frizura tartását biztosította egész napon át. Érdemes időt szánni a hagyományos módszerre, a haj a több gondozási időt meghálálja.

Íme egy házilag könnyen elkészíthető hajpakolás friss őszibaracból.

Barackos hajpakolás

barack 01

Hozzávalók:

1 őszibarack

1 ek méz

1 tojásfehérje

1-2 csepp olívaolaj

A megmosott, meghámozott őszibarackot turmixgéppel pépesítsük, majd adjuk hozzá a mézet, tojásfehérjét és az olívaolajat. Az alaposan összedolgozott keveréket hajmosás után vigyük fel egyenletesen a hajra és hagyjuk fél órán át hatni. Végül bőséges vízzel mossuk át hajunkat.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top