Mutasd a lábad, megmondom…

2014. augusztus 13., 07:45

Az időjárás idén meglehetősen kiszámíthatatlannak ígérkezik, a nagy esőzéseket hirtelen váltja a kánikula. Ez a szervezetünket, nem utolsósorban a lábunkat is jelentősen megviseli. Amíg egyik nap a csizmát, másik nap már a divatos szandált és papucsot húzzuk elő a szekrény mélyéről, nem árt tehát odafigyelni a láb bőrének és körmeink ápolására.

A lábápolás egyik legfontosabb és legalapvetőbb követelménye a tisztálkodás, főleg nyáron. Mindezt kiegészíthetjük bőrfertőtlenítéssel, melyre különböző termékek állnak rendelkezésre a boltok polcain. Ezzel megakadályozható, hogy a bőrön akár gombás fertőzés alakuljon ki. Ha már a gombás fertőzés kialakult, akkor a lábunkat alapos kezelésnek kell alávetni, mellyel gyorsan megszüntethetők a panaszok. Célszerű rendszeresen pedikűrössel egy szakszerű lábápolást elvégeztetni, aki eltávolítja az elhalt hámsejteket, lekezeli az esetleges bőr- és körömbenövéseket.

Nem csupán az arcnak és testnek, de a lábnak is szükséges van rendszeres krémezésre. Nappalra hidratáló krémet, éjszakára zsírosabb, táplálóbb krémet ajánlanak a szakemberek.

A megfelelő lábápolás egy alapos lábfürdővel kezdődik, ezt követően távolíthatók el a különböző bőrkeményedések. Különböző készítmények és eszközök állnak rendelkezésre erre a célra, mégis a legkényelmesebb és legalaposabb megoldás, ha mindezt egy szakavatott pedikűrös végzi. Választhatunk sima vagy kombinált kezelést, melyek fertőtlenítő folyadékkal és kiváló lábápolásra használatos termékekkel történnek, mitöbb egy alapos lábmasszázst is kaphatunk, ami köztudottan stresszoldó hatásuk mellett az egészségre is jótékonyan hatnak.

A körmök ápolása manapság egyenértékű a kéz körmének ápolásával, formázásával. Nem mindegy azonban, hogy milyen formára vágjuk/vágatjuk a lábkörmöket. Kevesen tudják, hogy a nagy lábujjon mindig egyenesre kell vágni a körmöket, míg a többi ujjon használjuk a mandulaformát. Ha túl hosszú a lábunk körme, akkor egyrészt kényelmetlen, másrészt veszélyes ha mondjuk belerúgunk valamibe, nagyon fájdalmas tud lenni.

A lábkörmökön a bőrt sosem szabad kivágni, inkább csak egy bőrfeltoló segítségével visszanyomkodni, mert gyulladáshoz vezethet.

A köröm lakkozása is igen közkedvelt és ápolt hatást eredményez. Divatosak a letisztult, egyszínű lakkok, de a francia körömlakk is folytatja hódítását. A kéz körméhez hasonlóan díszíthetünk különböző kövekkel, díszítő elemekkel, de azok elhagyásával is rendkívül vonzó lesz a lábunk.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top