Miénk itt a tér – figyelem elterelő műveletek a fővárosban

2012. december 12., 20:32

 

 

 

 

 

 

Vizsgaidőszakban, tudás- és teljesítményvágytól hajtva egy igazi leendő értelmiségi ifjú a könyveibe temetkezik és buzgón készül vizsgáira. Valakiknek a hatására most nem ez történik. Könyvet, tudományt félredobva, egymást hergelve dobják félre ifjaink könyveiket. “Buli van, rázzuk szét a várost!”

Horváth Csaba, a Magyar Szocialista Párt fővárosi frakcióvezetője (b) és Oberlander Báruch, a Chábád Lubavics irányzat magyarországi megteremtője, vezető rabbija meggyújtja a hanuka ötödik lángját az óriási menórán, azaz a kilencágú gyertyatartón a Fénnyel a sötétség ellen: hanukai gyertyagyújtás elnevezésű, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) és a Chábád Lubavics mozgalom szervezésében létrejött köztéri eseményen a Nyugati téren, a nyolcnapos zsidó vallási ünnep, a hanuka ötödik estéjén 2012. december 12-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Közben valakik szép csendben, a Nyugati téren zavartalanul gyertyát gyújtanak. A város rendfenntartói most úgyis mással vannak elfoglalva! Advent ide, hallgatói önkormányzat oda, a hanukához a gyertyát zavartalanul, nyilvánosan sikerült meggyújtani!

 

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top