MI A SZERETET ?

2016. december 23., 06:15

Tudományos felmérés részeként magatartás kutatóink megkérdeztek néhány 4 és 8 év közti gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet ?
—————————————————————————-

„Amikor nagyinak begyulladtak az ízületei, nem tudott már előrehajolni, hogy kifesthesse a lábán a körmeit. Most mindig a nagypapa festi a nagyi körmeit, pedig neki is izületgyulladása van. Ez a szeretet.” (Rebeka – 8 éves)

„Amikor szeret valaki, akkor máshogy mondja ki a neved. Valahogy érzed, hogy az ő szájában biztonságban van a neved.” (Zsolti – 4 éves)

„Ha nem gondolod komolyan, akkor nem is kéne kimondanod, hogy szeretlek. De ha komolyan gondolod, akkor szerintem sokszor ki kell mondani. Az emberek hamar elfelejtik.” (Júlia – 8 éves)

„A szeretet az, amikor anyu a legfinomabb csirkehúst odaadja apunak.” (Eszter – 5 éves)

„A szeretet olyan, mint amikor egy kicsi öreg néni és egy kicsi öreg bácsi még mindig barátok, még azután is, miután jól megismerték egymást.” (Tomi – 6 éves)

„A zongoravizsgámon egyedül voltam a színpadon és nagyon féltem. Odanéztem a közönségre, és apu ott mosolygott és integetett. Csak ő mosolygott. Ezután már nem féltem.” (Csilla – 8 éves)

„A mamim jobban szeret engem mindenkinél. Senki más nem ad nekem esti puszit, mielőtt elalszom.” (Klári – 6 éves)

„Ha jobban szeretnél szeretni, akkor egy olyan baráttal kezdd, akit utálsz.” (Nikolett – 6 éves)

” A SZERETET AZ, AMI KARÁCSONYKOR A SZOBÁBAN VAN. HA EGY PILLANATRA ABBAHAGYOD AZ AJÁNDÉKOK KICSOMAGOLÁSÁT, AKKOR LEHET M E G H A L L A N I.” (Robi – 7 éves)

Szelekovszky Ernő

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

1 hozzászólás

  1. Külön tanulmányt érdemelne Nikolett kijelentése.

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top