Mennyit kell még aludni, hogy megjöjjön a Jézuska?

2014. november 29., 10:08

A karácsony évről – évre valami egészen különleges melegséggel tölti el az emberek szívét, lelkét. Nincs kivétel, minden földi halandó készülődik valahogy az ünnepre, legfeljebb másképpen. Az adventi időszak a várakozásról és egyben a lelki felkészülésről szól, ezt az időtartamot mutatja az adventi naptár.

Az adventi naptár eredendően nem a magyar kultúra része, elterjedése leginkább a türelmetlen és az időérzékkel még nem rendelkező gyermekek tanítására szolgál. Az adventi naptár december elsejétől naponta megnyíló 24 kis ablaka körülbelül az 1800-as évek óta  része a karácsonyi időszaknak, napjainkban változatos formában dekorációs célokra használják.

A boltokban kapható adventi naptár helyett otthon, saját ötlet szerint készíthetünk 24 darab, sorszámozott, naptárra emlékeztető tárgyat.

haziko 1

Az adventi házikók, vagy dobozkák hajtogatása rendkívül egyszerű. Íme a sablon, amely tetszés szerinti méretben kinyomtatható.

haziko sablon

Az elkészült alkotások többnyire apró finomságokat rejtenek, amelyből értelemszerűen naponta egyet-egyet illik elmajszolni.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top