Megálmodott otthon

2015. március 11., 20:51

Van, akit a nagyvárosok nyüzsgése lenyűgöz, mások menekülnek a forgatagból és békésebb helyen teremtenek otthont. Az utóbbi időben a gazdaságilag fejlett társadalmakra az utóbbi jellemző.

Az önellátásra való törekvés reneszánszát éli napjainkban. Finomabbak és egészségesebbek a ház körül megtermelt javak, nincsenek egymás nyakába érő szomszédok, megszűnik a munkahelyi stressz, vagy egyszerűen csak az ősi, természet-közelség utáni vágy hajtja az embereket a városokból vidékre, nehéz eldönteni.  Tény azonban, hogy a kötelékektől mentes, szabadság utáni vágy világméretű jelenség.

Különbségek azonban országonként fellelhetők. Míg Magyarországon többnyire egy család építi fel birodalmát, Oroszországban például gyakori, hogy családok összefognak, és távol a város zajától közösen létrehozzák a megálmodott otthont. Együtt gazdálkodnak, a munka és a gyermekneveléssel járó terhek is megoszlanak.

Vlagyimir Merge Anasztázia című, nagyon népszerű könyvének hatására a civilizált, orosz városi lakosok mélyen elgondolkodtak: “miért élünk így, ahogy élünk? Miért nem élünk másképp?” És aztán álmaikat sokan megvalósították. Egyre több családnak van tiszta vize, saját, vegyszermentes konyhakertje és gyümölcsöse, kis tavacskája és még sorolhatnánk.

Mindenki a saját élete kovácsa. A lehetőség mindenki előtt ott áll: feladni a városi kényelmet a vidék nyugalmáért, az egészség megőrzéséért, vagy élni a megszokott hétköznapok gyötrelmeit.

Az Anasztázia kötetek magyar átdolgozását Both Gábor: Útmutató az Élethez a Föld nevű bolygón – Anasztázia tanításai című könyvéből ismerhetik meg.

 

Hasonló cikkek:

http://magyarno.com/eljon-meg-a-tanyavilag-ujkora/

http://magyarno.com/hogy-kell-onalloan-megelni-tanyan/

http://magyarno.com/mielott-vegleg-felszamoljuk-a-varosi-eletet-egy-tanyaert/

 

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top