Márciusban a barlangoké a főszerep a Magyar Nemzeti Parkokban

2015. március 7., 06:00

Márciusban a barlangoké a főszerep a Magyar Nemzeti Parkokban, amelyek színes programkínálattal kívánják felhívni a figyelmet az évmilliók alatt létrejött felszín alatti képződményekre és a barlangok élővilágának titkaira.

A Barlangoljunk! elnevezésű kampány célja, hogy bemutassa és népszerűsítse Magyarország különleges barlangjait, így egész márciusban az érintett nemzetipark-igazgatóságok tematikus programokkal és kedvezményekkel várják a látogatókat – olvasható a szervezők közleményében.

Az Aggteleki Nemzeti Park barlangjaiban március minden szombatján filmvetítéseket tartanak, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban pedig barlangmese, kőzetcseppentés, kőzetkarcolás, éjszakai kalandtúra és geobotanikai séta várja a családokat.

A Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében Föld alatti világ a főváros alatt címmel interaktív geológiai bemutató és tanösvény-bejárás színesíti a kínálatot, itt az érdeklődők a barlangi mentős csapattal is megismerkedhetnek.

A Bükki Nemzeti Parkban ősrégészeti túrákkal várják az érdeklődőket, a Duna–Dráva Nemzeti Parkban pedig az Abaligeti-barlangot mutatják be, majd a program résztvevői a Denevérmúzeum tárlatát és a Denevér-tanösvényt is megismerhetik. A nemzeti park munkatársai a Tettyei Mésztufa-barlangba is szerveznek programot, a legkisebb gyerekeket pedig a március 22-i “manótúrára” várják. Március 28-án a Mészégető-források barlangjában lesz kalandtúra.

A részletes programokról a Magyar Nemzeti Parkok oldalán (Magyar Nemzeti Parkok) lehet tájékozódni.

 

(MTI)

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top