2023.01.31.

31 thoughts on “Magyarul beszélő indiántörzs 2. rész

 1. Aataisz majd Amerika majd Írország majd Skócia, Másik irány a mai Kína ott ordosz városa és folyamatos vonulás nyugat felé végűl hazatérés.

 2. ezt idáig igy nem halottam, viszont igaznak kell hogy legyen, azért titkolják el előlünk… nem is vagyunk olyan kevesen, hát ha még összefognánk!

 3. Ennyire tudatlan lennék, hogy még csak nem is hallottam erről? Bár nagyon sok mindenről nem hallottam, de attól azok a dolgok léteznek, létezhetnek! És milyen érdekes, hogy pont ma olvasok ezekről, amikor pont a mai napon utazott Spanyolországba ez egyik legközelebb álló szerettem? Vagy csak érdekes egybeesés? Az is lehet!

  1. szerteágazó a témát nem érintő előzményekből az derül ki, hogy az atya 2 földrészt kever – kisázsiát és szibériát. ezek után kétséges bármit elfogadni részéről, ami nem a pedofil botrányokkal kapcsolatos

 4. Meglepő dolgok ezek! De még meglepőbb, hogy 1966-óta senki sem járt utána, igazak-e Móricz feltételezései…Miért nem megy pl. az On the spot fogratócsoportja oda és nézi meg azolat az ősmagyarul beszélő indiánokat? Miért nem megy oda mostanság olyan magyar kutatócsoport, akik jól ismerik az ősi magyar rovásírást? Szívesen olvasnék ezekről!

  1. az On the spot Dél afrikai riportja kissé erőszakosnak állította be a búrokat és emiatt hiteltelen lett. 70.000 fehérrel végeztek már faji okokból. 2 nőnek levágták a mellét és azzal a vérükkel írtak a falra fehérellenes szöveget: öld a búrt. ezek után a 2riporter csodálkozott h miért van fegyverük és nevetségessé tette őket

  2. miért nem ment ki azóta senki?Mert a médiánk idegen kézen, idgeen érdek szolgálatában, idegen irányítás alatt van.Kinek lenne érdeke,?Nekünk,magyaroknak-de nincs rá pénzünk.Akinél a pénz és a hatlom, annak pedig nagyon nem érdeke!!

  1. Amúgy ezt Széchényi írja rólunk! „a magyar (és mint a többi „pusztai” nép) magát senkinek alávetni nem engedi, mindenki vezér, Úr akar lenni, s ha éppen jó órában van, maga alatt felrúgja a port, és azt mondja: ez a világ közepe, ahol én állok
   . Az elsőhöz a hiúság és rokonai: önhittség, önáltatás, öncsalás tartoznak, a másodikba lelkesedés és szalmatűz, harmadikba közrestség, negyedikbe végül irigység és szülöttei, pártviszály és uralomvágy.
   „Nagy hiúság azon fatális nyavalya, melyben mi magyarok igen nagyon szenvedünk.”
   „Századokon keresztül a magyar hízelkedéshez szokott, amibül honosink nagy részének önmaga túlbecsülése, gőgje s hiúsága támada; az igaz, egyenes szótúl pedig elszokott, amibül megint soknak azon teljes meggyőződése vevé eredetét, hogy Hunniát, mint dicsőségtül ragyogót, s lakosit, mint magas helyen állókat a világ bámulja és irigyli.”

 5. Kedves Milan! nem nagyon erdemes vednie azokat a verengzo spanyol papokat. es konkvisztatorokat akik csak hoditasi celokbol es kincsszerzes erdekeibol kifolyolag kiirtottakk ezerszamra embereket az Inkvizicio alatt es az amerikai folre valo belepesuk alkalmaval…azon az alapon:" mivel ezek a nepek nem ismerik Krisztust ki kell irtani oket!""errol adatok vannak tehat jobb ha befejezi ezt az antimagyar hozzaallasat ami nem nyero! ja nem beszellve arrol hogy kedves baratai olyan maya es inka documentonukat tettek tonkre ami az egesz emberiseg tulajdona volt es ok csak tudastalansagubol, vagy ami meg rosszab azert tettek tonkre mert olyan informaciot tartalmaztak ami nekik nagyon kellemetlen volt.az az Egyhaz reszere! sok hazugsag amit az ido folyaman folhalmoztak lassan a vilagra kerulnek.Mint ami a Biblia is irja: semmit sem lehet orokre elrejtve tartani, elobb -utobb minden nyilvanossagra fog jutni! mar elkezdodott! Moritczal–kapcsolatban nagyon sok aki alatamasztja amit az felfedezett..sok tudos, es lokalis lakok is…Tehat tisztelt: Propagandista. kerem hagyja abba az on felrevezeto demagodiajat, tudjauk mennyi fals tortenemi dolgot krealtak abban az idoben papok es kiralyok! A tortenelmet az irja ki hatalmon van! AZ igazit behantoljak , mert kenyelmetlen….ne faradozzon tulsagosan, a nep kezd ebredni es mar nem eszi meg azt a maszlagot amit evszazadokon taroltak fel neki!

  1. Attol meg lehet hogy igazat mond (nem ellenoriztem le, de eleg sok referenciat idezett). Azzal is ki lehet siklatni a nemzettudatot, hogy a buszkesegre apellalva, nyilvanvaloan hamis dolgokkal boditjak el a hazafiakat, ezzel teve oket nevetsegesse. Hit helyett meggyozodes kell, ahhoz meg kutatas. Sokat ert volna egy video, amin tenylegesen magyarul beszelgetnek azokkal az indianokkal, mint ahogy Frei Tamas tette az Ujgurokkal.

  2. Raimund Szabo – a teljes milánszöveg nélkülözi a kapcsolatot a témához. még két földrajzi helyet is összekever: mezopotámiát és szibériát, a többi lényeges tévedéséről nem is beszélve

  3. Vannak kozvetitok akik meg Moritcz-al egyuttmukodtek es tartak fel csodas kincseket amik barlangokban rejztoztek.O nem arulta el annak helyet mert rajott az emberek rossz akaratara es elhatarozta hogy meg elete aran is vedeni fogja azt…ez tortent es igaza volt…ot megoltek, mert darazsfeszekbe tette a kazet…nem az elso akit eltettek lab alol…. ha olvastal volna azokrol a maya iratokrol- 3 kodex-amit megmentettek a hiszterikus , megalomaniaban szenvedo papjaitol es azt megmentven Eu -ba vitte es ott forditottak….merhetetlen nagy erteku kulturalis anyagot mentettek meg ami egy kis tajekozaodast ad a mayak eleterol. kulturajarol, es religiozitasukrol, szertartasaikrol es hova valosagukrol.jottukrol..erdekes dolgot tudnal felfedzni es az igazsagbol ami Moriczal is kapcsolatos..

 6. remélem Giovanni ellátogat a vatikánban zárolt inka könyvtárba és túléli

 7. 1848, 1945. 1956 után a magyar menekültek elárasztották a világot, többek közt dél-Amerikát is, ha ez igaz lenne már hallottunk volna róla korábban is. Természetesen tisztában vagyok a történelem hamisítással, de könyörgöm az elmúlt 30 év óta hozzáférhető irodalom szerint már az egész világ rokonunk, tőlünk keletre japánig minden néppel kerültünk már rokoni kapcsolatba, északra a vikingekkel, nyugatra az írekkel, katalánokkal, baszkokkal, mutogattak már arab és néger rokonokat is, de olvastam már a görög-magyar rokonságról is.
  http://odin.blog.hu/2012/08/25/ostortenelem

  1. A legdurvább szerintem az a sokak által hangoztatott tézis, hogy a magyarok a Szíriusz bolygóról származnak…

 8. ez egy ugyan olyan hulyeseg, mint az afrikai magyar törzsek, amiröl kiderült, hogy csak szivatás az egesz. Nem attol leszunk nagy nép, hogy ilyen hulyesegekkel traktáljuk magunkat es a világot. A csucs, hogy Jezus is magyar volt.Fáraszto…Va epp elég VALOS érték a törtenelmunkben, nem kell valotlanságokkal kiszinezni, mert ezzel a multunk höseit is nevetségessé tesszük.

 9. Aki nem hiszi, járjon utána.:D Ilyen cikkektől senki nem fogja átírni az amúgy agyba-főbe hamisított magyar történelmet. Ennek a verziónak is van annyi esélye az igazságra, mint a többinek….Az eddigi fejtegetések közül (mert ez is csak annak tűnik amíg a spanyolok rajta ülnek(?) a dokumentumokon) talán a DNS mintákból leszűrt következtetések a legvalószínűbbek. (Kb. egy hónapja jelent meg valahol de nem találom).

 10. Nem is értem hogy miért vált ki ekkora ellenszenvet a tények ismertetése. Az egyik hozzászóló felvette hogy vajon miért nincsen egy olyan video felvétel ahol lehet hallani a szép magyarsággal beszélő Shuar indiánokat. Egész egyszerűen mert a korábban elmondottak miatt ilyenek nincsenek. Évtizedek óta élnek és dolgoznak magyarok Ecuadorban, az odautazó magyarul tudó turistákról nem is beszélve. Ha valóban lennének magyarul beszélő Shuar törzsek akkor tele lenne vele az internet. Illetve az internet segítségével már nyilván kapcsolatba léptek volna velünk. Persze lehet hogy ezen felbuzdulva valaki heccből egy magyarországon ösztöndíjjal tanult ecuadori indiánt rávesz egy hamis videofelvételre de eddig még ez sem történt meg. Az egyéb mérhetetlenül ostoba, alaptalan, becsmérlő, primitív tárgyhoz nem tartozó hozzászólásokról pedig csak annyit, hogy sajnos az 50 év szovjetizáció úgylátszik a mai napig hat. Szegény magyarok. Remélem idővel az lesz ez az ország ami valaha volt 1947 előtt.

 11. Ehhez a "Miért nincs videofelvétel magyarul beszélő indiánokkal?" témához annyit fűznék hozzá, hogy egy mai magyarul beszélő és egy tudatosan elnyomott, valaha ősi magyart (is) beszélő felmenőkkel rendelkező ember nem tudna kommunikálni egymással.
  Gondoljunk csak egy táposz peszti és egy vérbeli bicskós széköly aembör beszélgetésére! Enyhén szólva nevetséges lenne, pedig csak 600 km választja el őket és elhanyagolható időkülönbség a nyelvi dialektusban…
  Szóval gondolkozzunk már emberek és ne várjunk csodát!
  Egyébként várom a fejleményeket mert érdekes dolgok ezek. 🙂

 12. Elsősorban Patkó Katának:
  Purisaca Golenya Ágnes több éve végez kutatásokat Móricz János nyomán, könyvei is jelentek meg, előadásokat tart, melyek egy része a YouTube-on is megtalálható. Közreműködésével megalakult a Móricz János Társaság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük