Magyar Nő figyelj! Már 32 év munkaviszony után nyugdíjba mehetsz!

2018. május 14., 01:06

Legalább 32 év munkaévet kell igazolni.

Mintegy 186 ezren éltek a Nők 40 program, azaz a „nagymamanyugdíj” lehetőségével 2011 óta – jelentette be a közelmúltban az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

Novák Katalin elmondta: a kormány hat éve bevezetett családpolitikai intézkedésének a célja az volt, hogy visszaadja a családoknak a nagymamákat, akik így többet lehetnek együtt unokáikkal, megkönnyítve ezzel a szülők életét. A 2016-os költségvetésben a Nők 40 programra mintegy 200 milliárdot fordított a kormány.

A program azoknak a nőknek szól, akik 40 év munkaviszony után, a nyugdíjkorhatár elérése előtt szeretnének nyugdíjba vonulni. Alap esetben a 40 év jogosultsági időből legalább 32 évet kell munkajövedelem utáni járulékfizetéssel igazolni, és legfeljebb 8 évet lehet gyermeknevelési időként beszámítani. Utóbbi feltétel nem függ a gyermekek számától. Külön szabály vonatkozik a fogyatékos vagy tartósan beteg gyermekeket nevelő anyákra. Az ő esetükben akár 10 év jogosultsági időt is beszámíthatnak.

A Nők 40 program visszaadja a nőket családjuknak, hogy idős szüleiket gondozni tudják vagy minél több időt tölthessenek unokáikkal, tehermentesítve így a dolgozó szülőket.
A nők társadalmi plusz tehervállalását, a családok összetartását, a gyereknevelést köszöni meg a program.

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

3 hozzászólás

 1. A nőnek a család ellátása legyen a legfontosabb vállalkozása, és nem az iroda vagy gyári munka. A férfiaknak azért kéne tüntetni, hogy ők kapjanak annyi fizetést, hogy el tudják látni a családot.

  A férfinak, az apanak a feladata a pénzkeresés, hogy el tudja látni a családot tisztességesen. Az nő, mint anya, ő teremt otthont, egy kis menedékhelyet. A háztartás, gyermekeket nevelni, a feladata de szegény hogy tudja ezeket a legfontosabb feladatokat elintézni egy 8 orás gyári, vagy irodai munka után?
  Éz nem megy. A sok családi baj, a sok koraszülött baba, a bünözés, az elválás, mind itt kezdődnek, mert a nő nem munkára volt teremtve, hanem, a családnak szellemi és lelki el látását, gondozását. Mikor ezt megértjük lehet hogy vissza is áll a rend.

  • Kézcsókom, amit ír, az igaz és működik:
   az Europai Unio összes államában, de főleg a Benelux álamokban
   és Angliában, csak nálunk nem
   Svédországban pedig kiemelkedően jó és természetes
   az emberek normális ellátása minden szempontból,
   ami nálunk csak egy fantasztikus álom marad (ok: orbánék)

 2. Most épp a nyugdíj megszüntetése az élet Magyarországon 2018.
  Aki átdolgozott 40 évet és folyamatosan fizette a nyugdíjjáradékot,
  annak megszünhet, vagy alaposan lecsökkenhet a nyugdíjja,
  a többieknek folyamatosan emelik a korhatárt, hogy ne élje meg azt a kort.
  Csak az ország elhagyása hozhat megoldást, amig az orbáni önkényuralom tart.
  (2)

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top