Magyar iskolaválasztás

2014. április 7., 21:36

Magyar iskolaválasztásra bátorítja és biztatja a magyarul beszélő családokat a Rákóczi Szövetség április folyamán a partiumi Bihar megyében, valamint a Dés környéki Mezőségben

Április folyamán a Rákóczi Szövetség a Felvidéki Beiratkozási Programjának mintájára, a partiumi Bihar megye közel 1450, valamint a Dés környéki Mezőségben élő mintegy 50 iskolakezdés előtt álló óvodásának juttatja el ajándékcsomagját, a szülőkhöz szóló magyar iskolaválasztás mellett érvelő levelével együtt.
Az ajándékcsomag különböző, a korosztálynak szóló iskolaszereket és mesekönyvet tartalmaz. A Rákóczi Szövetség partnereivel – helyi oktatási szakemberekkel – együtt arra törekedett, hogy a román nyelvű óvodába járó magyarul beszélő gyermekekhez is eljusson a csomag.

iskola 5
Az óvodások megajándékozása 2004 óta részét képezi a Rákóczi Szövetség Felvidéki Beiratkozási Programjának. A Program partiumi és mezőségi kiterjesztését az asszimilációs folyamatok indokolták.
A Szövetség a megajándékozottak számára megígéri, hogy magyar iskolaválasztás esetén számíthatnak a Rákóczi Szövetség és a magyar civiltársadalom beiratkozási ösztöndíjára.

Rákóczi Szövetség
www.rakocziszovetseg.org

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top