Macskajaj – Egy titkos csodaszer a másnaposság ellen

2014. augusztus 3., 08:36

                                                                                                                                                                                                                                                                              Fáj a fejed, és még mindig forog veled a világ? – ne az előző napi italozást átkozd, inkább próbáld ki a mézet. Nagyanyáink szerint az egész éjszakai bálozás, mulatás után, a méz a leghatásosabb csodaszer a macskajaj ellen.

Kutyaharapást szőrével – tartja a mondás, de valljuk be, még ha valóban segít is, akkor sem szeretnénk egy átmulatott éjszaka után újabb alkoholos itallal gyógyítani magunkat. Ehhez hasonló hatásos vagy kevésbé hatásos másnaposságűző praktikák sora terjedt el a köztudatban, azonban már nagyanyáink rájöttek, mi az igazi csodaszer.

iStockPhoto

A másnaposság nem más, mint enyhe alkoholmérgezés, aminek olyan kellemetlen tünetei vannak, mint a fejfájás vagy az émelygés, a hányinger. Az alkoholos italokban található acetaldehid ugyanis a szervezet számára mérgező toxinokból áll. Azonban a méz segíti a szervezetbe került alkohol toxikus tartalmát ártalmatlan melléktermékre bontani. A méz a fruktóz (gyümölcscukor) tartalmának köszönhetően a toxikus anyagokat képes tökéletesen lebontani egyszerű ecetsavvá, ami már veszélytelen, és így jelentősen csökken a másnaposság időtartama. Emellett ez az egyszerű édesítőszer káliumot és nátriumot is tartalmaz, ami szintén segíti a szervezetet a mérgek lebontásában.

A tej és a víz is hatásos

Tanács: alkoholfogyasztás előtt igyunk meg egy pohár tejet, mivel csökkenti a szervezetben lévő mérgezőanyagok mennyiségét. A víz pedig nemcsak a kiszáradás elkerülése miatt fontos – ami halálos is lehet -, hanem egyszerűen segíti az alkohol gyors, a szervezetből való távozását is.

A legjobb gyógyszer viszont az, hogyha nem iszunk mértéktelenül alkoholt.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top