Ma adják át az új Szuezi-csatornát

2015. augusztus 6., 10:38

Az egyiptomi kormány csütörtökön adja át a Szuezi-csatorna bővítéseként megépített új ágat, mely az ország közelmúltbeli történelmének az egyik legfontosabb beruházása. Az ország arra törekszik, hogy javítsa a gazdaságát és elősegítse a stratégiainak számító afrikai, ázsiai, európai kereskedelmi területek közötti a kapcsolatot.

A munka számukra a nemzeti büszkeség szimbóluma, mert úgy vélik, hogy Egyiptom ajándék a világnak, hogy életet lehel a regionális és a globális kereskedelembe.
Emiatt a kormány elrendelte a köztisztviselőknek, hogy augusztus 6. ünnepnap, és hogy vegyenek részt az átadáshoz kapcsolódó ünnepségeken, közölte a Hisham Qawish kormányszóvivő.
A most lezárult építkezés során az 1869-ben épült mesterséges vízi úttal párhuzamosan egy 35 kilométer hosszú medret ástak, valamint a régi csatornát egy 37 kilométeres szakaszon kiszélesítették. Az így lehetővé vált kétirányú közlekedésnek köszönhetően egyiptomi remények szerint a csatornán áthaladó forgalom megduplázódik, a beszedett díjakból származó bevétel pedig 2023-ra a jelenlegi 5 milliárd dollárról (közel 1400 milliárd forint) 13,5 milliárdra ugrik.

uj-szuezi-csatorna2

A hatóságok 21 emlékérmet, bélyegeteket adtak ki az alkalomra, továbbá öt kilométer hosszan nemzeti zászlókkal lobogózták fel a csatornát, írja a LaInfo.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top