Lőrincz Imre: Ősi praktikák – Sós lábfürdő

2014. február 11., 08:45

Aki valaha tengerparton nyaralt, az tudja, hogy a tenger vize milyen gyorsan begyógyítja a test felületén keletkezett apróbb sérüléseket. A sós víz jótékony hatása régóta ismert és még csak tenger közelében sem kell lenni ahhoz, hogy a só pozitív tulajdonságait kihasználjuk.

Régi praktikák egyike, téli estéken a lábak áztatása, sós vízben. Évente 8 – 10 alkalommal érdemes 30 perces kúrákat beiktatni és szervezetünk szinte újjá születik.

labfurdo 2
Az edény méretétől függően, 3-4 liter 40 fokos 10%-os sós vizet készítsünk. Este, lefekvés előtt, legalább két órával, tegyük lábunkat bokáig érő vízbe és hagyjuk, hogy jól átmelegedjünk, kitáguljanak a talp pórusai. A szervezet nagytakarításával felérő terápiának mellékhatásairól nincsenek ismereteink, néhány alkalom után már a pozitív hatások jelentkeznek.

A lábfürdő vizének színe a kezelés alatt megváltozik, attól függően, hogy melyik szervünk méregtelenítése aktivizálódott;
– ha citrom sárgás, akkor a vese, húgyhólyag,
– ha narancssárga, köszvény, reuma vagy ízületi bajok,
– barna színeződés esetén a májfunkciókra következtethetünk,
– a zöldes szín az epe, szív, ér- és emésztőrendszer hibáira utal,
– sötét szín esetén pedig a nehézfémek, cukorbetegség jelei mutathatók ki.

Az anyagcserezavarok, a magas vérnyomás, az emésztőrendszeri gondok, a gyulladásos folyamatok tünetei 7-8 alkalom után érezhetően mérséklődnek. A rendszeresen ülőfoglalkozást végző személyek ödémáit gyakorlatilag eltünteti a kezelés. Mint sok minden más természetes gyógymód ez is csodákat tesz.

A lábfürdő jótékony hatásának kifejtéséhez tiszta nátrium-kloridot és klórmentes forrásvizet kell beszereznünk. Ezen a kényes helyzeten nem könnyű változtatni, ugyanis az üzletekben kapható só leginkább jódozott kálium-klorid, a vízcspból pedig klórozott víz folyik.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top