Kutyameleg strand nélkül

2015. július 25., 09:58

“A kutya az ember barátja” – tartja a mondás, értelmezése azonban komoly vitát gerjeszt az ebek egyre bővülő népes tábora és a “kutyátlanok” között.

Négylábú kedvenceink tartása és nevelése jócskán megváltozott az utóbbi évtizedekben, némely kutyák már szinte családtagnak számítanak. Gazdijuk pedig nem hajlandó lemondani a családtagokat megillető kényeztetésről. A kutyátlanok mindezt nem jó szemmel nézik, mondván, a kutyának a ház körül a helye.

kutyastrand 2

Érvek és ellenérvek feszülnek, aminek eredménye, hogy a hőségben a négylábú családtag gazdival együtt, inkább otthon marad, vízparti strandolásról szó sem lehet. Pontosabban, nem lehetetlen legális fürdőhelyet találni, ám ez esetben a víz közös élményt adó teljes élvezetéről le kell mondani. Általános szabály szerint ugyanis tilos kijelölt fürdőhelyekre állatot bevinni.

az EB OVO által közzétett kutyás strandok Magyarország természetes vizei mentén

Az EB OVO által közzétett kutyás strandok Magyarország természetes vizei mentén

Marad tehát, az elhagyott, fürdőzésre nem kijelölt hely, ami meglehetősen igénytelen feltételekkel teszi lehetővé, hogy kutya és gazdi egyaránt élvezze a természetes víz és napfény kínálta lehetőségeket.

Amit más állatoknak szabad, azt a kutyáknak nem. Ki tudja, a hattyúk, vadkacsák, sirályok, stb. milyen mértékben szennyezik tavainkat, nem beszélve igénytelenebb embertársainkról, akik dolgukat előszeretettel végzik természetes vizeinkben.

11120015

Leleményes vállalkozók talán egyszer felismerik a kutyás strandok kialakításának lehetőségét emberibb, kutyabarát környezet megteremtésével. Addig marad az otthoni pancsolás.

kutyastrand 5

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top