KSH: többen születtek, de többen is haltak meg eddig idén az országban

2012. december 17., 10:02

 

 

 

 

 

 

Nőtt a születések és a halálozások száma is az idei év első tíz hónapjában az előző év azonos időszakával összehasonlítva, így kissé mérséklődött a természetes fogyás – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb felmérésében, amelyet hétfőn közöltek az MTI-vel.

A kutatás adatai szerint 2012 első tíz hónapjában 75 ezer 655 gyermek született, ami 3,3 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A halálozások száma 107 ezer 419 volt, ami 0,4 százalékos emelkedést jelent a 2011. január-októberi időszakhoz képest.
A természetes fogyás 31 ezer 764 fő volt, ez 1996-tal kevesebb az egy évvel korábbinál; a nemzetközi vándorlás becsült értékeinek pozitív egyenlege miatt az ország lakossága ténylegesen ennél kisebb mértékben, mintegy 21 ezer fővel csökkent.
Eszerint a becsült lélekszám az időszak végén 9 millió 937 ezer fő volt – fűzték hozzá.


A közleményben azt írták, hogy a házasságkötések csökkenése megállt, és az idei év első tíz hónapjában kismértékű emelkedést mutatott, a vizsgált időszakban összesen 32 ezer 332 házasságot kötöttek, ami 89-cel több az egy évvel korábbinál.

 

MTI/magyarno.com

 

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top