Képzettség nélkül nem gyűjthetünk gombát

2012. október 4., 10:28

 

 

 

 

 

 

A föld alatti gombák – triflák – gyűjtésére vonatkozó hatósági jellegű képzés lebonyolítására vár jelentkezőket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – tájékoztatta a hivatal közleményben az MTI-t szerdán.

Az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal által szervezett oktatásra azért van szükség, mert a föld alatti gombák – ilyen például a szarvasgomba – gyűjtéséről szóló minisztériumi rendelet alapján 2013-tól föld alatti gombát csak az a személy gyűjthet, aki a Nébih szervezésében tartott, a trifla gyűjtésére vonatkozó képzést eredményesen elvégezte.

Ennek a hatósági jellegű képzésnek a lebonyolítására október 31-ig várja a triflagyűjtéssel foglalkozó szervezetek jelentkezését a Nébih Erdészeti Igazgatósága.

A képzések megszervezésre olyan szervezetek jelentkezhetnek, amelyek Magyarországon vannak bejegyezve, alapító okiratukban, alapszabályukban tevékenységként szerepel a szarvasgombagyűjtés, és egyebek között vállalják, hogy az első képzést legkésőbb ez év december 31-ig lebonyolítják.

A képzésre jelentkező szervezetek akkreditálást a Nébih saját hatáskörben végzi. A mostani felhívás során legfeljebb három – az értékelés alapján leginkább megfelelő – szervezetet választják ki. A képzés kötelező témaköreit, a pályázati feltételeket és a benyújtandó dokumentumokat is tartalmazó részletes felhívást a Nébih honlapján tették közzé.

 

MTI/magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top