Kalapban elegánsan

2012. július 19., 15:20

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                          A kalap és a kesztyű még a húszas években is az elegáns nők ruhatárának szerves része volt. De hova veszett? A mai rohanó világban, dolgozó nők ezrei kora reggelente sietősen készülnek és örülnek, ha a sminkre és némi frizura igazításra marad pár perc idejük.

Méltatlanul elveszni látszik azonban az alkalmi jelleget megtestesítő elegáns toalett, kalap és az elengedhetetlen kísérő, a kesztyű viselése, pedig arcformát, sejtelmes tekintetet és határozott, elegáns megjelenést biztosít.

A kalap nem csak a téli, csapadékos, hideg időjárás viszontagságaitól véd meg. Nyáron óv a hőség, a túlzott intenzív UV sugárzástól, mondhatjuk, tűző napon folyamatos árnyékban lehetünk.

A kalapdivat képviselőinek extrém ötleteitől egészen a legszolidabb fazonokig válogathatunk ízlésünknek és az alkalomnak megfelelő darabokat. Egyetlen lényeges szempontot azonban sosem szabad elhanyagolni: hajunkat mindig tűzzük fel, lógó, rendezetlen frizurára ültetett kalap éppen ellenkező hatást vált ki, ápolatlanságról, igénytelenségről árulkodik. (egy két kalap alól kikandikáló tincs viszont izgalmassá teheti megjelenésünket).

noknek.magyartudat.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top