Itt az új strand őrület – Fürdőruha, ami szárazon tart

2014. június 11., 06:41

Hőségben jólesik a hűs vízbe mártózni, aztán egy jó darabig lehet bosszankodni a csöpögős – tocsogós fürdőruha miatt. Ennek úgy tűnik, vége.

Egy torontói vállalkozónak elege lett abból, hogy csuromvizesen kell elviselnie magán fürdőruháját. Olyan ruhaanyagot talált fel, amely küllemében éppen olyan, mint a hagyományos, de a a vizet taszítja. “Sokszor előfordult már, hogy fáradtak voltunk a vizes fürdőruha átváltásához. Vizesek lettek az autóülések, rossz érzés volt leülni a vízparti étteremben egy jó ebédre” – mondta Franky Shaw a ruhaanyag feltalálója. “Tökéletes megoldásra törekedtünk, így jött létre a hidrofób, poliészter keverékből álló nanoanyag” – tette hozzá.

A technológia a nanorészecskék a szálak mikroszkopikus szinten történő ragasztásával jön létre és amikor víz alapú folyadék éri a felületet, a vízcseppek azonnal legördülnek.

furdoruha 2Fotó: Daily Mail

A hidrofób nanotechnológiával készült ruhák már jó néhány éve piacon vannak, de élettartamuk korlátozott, legfeljebb 80 mosást bírnak ki. A feltaláló most viszont azt ígéri, hogy az új technológiának köszönhetően, a ruha éppen úgy fog viselkedni az utolsó mosást követően, mint amikor először vették használatba.

A hazai piacon egyelőre várni kell az új termék bevezetésére, az Egyesült Államokban 47 $ (£ 28) áron, július elején dobják piacra a vízparti nyaralásra alkalmas új ruhaféleségeket.

 

Forrás: Daily Mail

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top