Ilyenek a Bélák

2015. április 23., 07:42

A Béla név bizonytalan eredetű, a legvalószínűbb magyarázat szerint a régi magyar Bél személynévből származik a név, az -a betű itt kicsinyítőképző. A Bél jelentése belső rész, például: szív.

Más magyarázat szerint a név, – mivel uralkodók neveként jelent meg a magyarban – török eredetű, és a kora középkori eurázsiai sztyeppén széles körben használatos bojla méltóságnévből ered.

A Bélák, ezoterikus megközelítés szerint, a lélek rejtelmeinek és titkainak kutatói. Feladatuk a dolgok lényegét megtalálni és mélyére látni. Fontos számukra a problémák megoldása, nem hajlandók túllépni rajtuk. Ugyanakkor, ha valami nem sikerül nekik, könnyen érdektelenné válnak.

Az egyéni utakat keresik, nem nagyon akarnak alkalmazkodni. A szélsőség az érzelmeiben is megjelenik: ha elkötelezettek, nem képesek engedni, sem leválni. Nehezen birkóznak meg kudarcokkal, könnyen fanatikussá válnak. Rendkívül szenvedélyesek, legyen szó akár munkáról, hivatásról, vagy akár érzelmekről. Gyakran megjelenik náluk az ellenkező véglet is, ilyenkor érdektelenné, apatikussá válnak. Életük alapvető problémája a célok megfelelő kiválasztása. Ha ez nem sikerül nekik, könnyen gyengének tűnhetnek, hiszen segítségre van szükségük.

Béla királyaink:

I. Béla
II. Béla (Vak Béla)
III. Béla
IV. Béla

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top