Házilag: Arckrém készítés

2016. október 11., 20:15

Annyiféle arckrémet lehet már kapni a boltokban, hogy kiigazodni sem lehet közöttük. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb messziről sem látott természetes alapanyagokat, viszont annál többe kerülnek. Ha úgy dönt, ön se akar sok pénzt adni drága csomagolásokért és reklámszlogenekért, készítsen saját arckrémet magának. Segítünk: elkészítettük saját, márkás arckrémünket dr. Torma Viktória vegyész segítségével.

krem (3)Hozzávalók:

5 g olívaolaj, 2,5 g búzacsíraolaj, 2 g emulsan, 1 g cetilalkohol, 0,5 g optiphen, 5 g sheavaj, 2,5 g kókuszvaj, 1 g gyümölcspor, 32,5 g víz, 1 csepp tejsav és 32.5 g víz.

– Vizes fázis

Először el kell készíteni a vizes fázist, ami desztillált vízből és egy cseppnyi (pipettacsepp) tejsavból áll. Öntse egy edénybe a két összetevőt, majd vízgőzben (lehet mikróban is) melegítse fel. Amíg az melegszik, készítse el az olajos fázist.

– Olajos fázis

Vegyen elő egy edényt, és először öntse bele az olajakat, majd a cetilalkoholt és az emulsánt. Tegye az olajos fázist a vizes fázis mellé a vízgőzbe, majd melegítse fel, végül hagyja hűlni. Amikor mindkettő csaknem kihűlt, keverje össze a kézi mixerrel a vizes fázist az olajos fázissal. A végén adja hozzá az optiphent, és keverje még a mixerrel pár percig. Amikor a massza teljesen kihűlt, öntse ki a tégelybe. Az arckrém végleges állagát két-három nap alatt éri el.

magyarno.com

 

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top