Most itt vagy
Magyar Nő Magazin > címlap > Hatósági jellegű képzés a földalatti gombák gyűjtésére – Négy szervezetnél szerezhető végzettség

Hatósági jellegű képzés a földalatti gombák gyűjtésére – Négy szervezetnél szerezhető végzettség

 

 

 

 

 

 

Elvégezte a földalatti gombák gyűjtésére vonatkozó oktatásra jelentkező szervezetek akkreditációját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), november 30-ától négy szervezet tarthat majd képzést.

A Nébih szerdai tájékoztatása szerint a földalatti gombák gyűjtéséről szóló rendelet szerint 2013-tól földalatti gombát csak az gyűjthet, aki a hivatal szervezésében tartott hatósági jellegű képzést eredményesen elvégezte.
A Nébih a képzés lebonyolítására felhívást tett közzé. Erre négy szervezet jelentkezett. Az általuk benyújtott dokumentációk megfeleltek a követelményeknek, így mind a négy szervezetet akkreditálta a hatóság.


A közlemény szerint az Első Magyar Szarvasgombász Egyesület, a Magyar Szarvasgombász Szövetség, a Szarvasgomba-termesztők Országos Egyesülete és a VAGOEMT Kft. tarthat majd a földalatti gombák gyűjtésére vonatkozó oktatást.
Az első képzéseket legkésőbb november 30-áig meghirdetik, az ezzel kapcsolatos részletes információk az akkreditált szervezeteknél érhetők el.

 

MTI/magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Minden vélemény számít!

Top