Gyerekeknek – Hópihe az ablakban

2013. december 5., 06:30

Ugye várod a Mikulást és a karácsonyt? Nincs annál jobb, mint meleg szobából ablakon keresztül bámulni a hópelyheket. Reméljük, valóban esni fog, de ha mégsem, elkészítheted saját hópelyheidet és felragaszthatod az ablaküvegre.

hopihe 5

Nem kell hozzá más, csak négyzet alakú papír, olló a kivágáshoz és cellux a ragasztáshoz. Az ábrán megmutatjuk, hogy hajtogasd a papírt.

hopihe 11. Végy egy négyzet alakú papírt;

2. Átlója mentén hajtsd ketté;

3. A kapott háromszöget is hajtsd ketté;

4. – 5. A háromszög alapját oszd fel három egyenlő részre, ezeket a pontokat kösd össze a háromszög csúcsával. (Az ábrán a szaggatott vonal szerint). Hajtogasd meg a papírt a vonalak mentén, majd simítsd ki, most következik a hajtás. A háromszög bal oldalát magad felé, jobbra hajtod, a távolabbi szaggatott vonalig, a jobb kezednél lévő háromszöget pedig ellentétes irányba, hátrafelé hajtod, így egy süvegszerű idomot kapsz. (5. ábra)

5. Vágd egyenesre a hosszúra nyúlt háromszöged alapját (szaggatott vonal szerint).

6. Balról és jobbról igyekezz minél több mintát kivágni a háromszög oldalaiból: háromszöget, félkört, keresztet, ami éppen eszedbe jut. A vágásnál arra figyelj, hogy a minták össze ne érjenek, akkor ugyanis ki fog szakadni a hópihéd.

A nyírás után óvatosan hajtogasd szét a pelyhedet.

hopihe 2

A fehér mellett, a kék színes papírból vágott dekoráció is szépen mutat az ablakon. Érdemes a minta alakzatát is jól szemügyre venned!

hopihe 4

A természetben nincs két egyforma hópehely, te is egyekezz, minél többféle mintát kivágni.

hopihe 6

Ha van türelmed a pelyheket összeragasztgatni, egybefüggő szép téli függönyt is varázsolhatsz ablakodra.

 

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top