Gond van a nyugati élelmiszerekkel- A magyar pékárukkal még nagyobb

2017. február 28., 05:00

Hmmm, van nekünk egy becses élelmiszerkönyvünk, vagy mi, és ebben most részletesen leírták a gyengébbek kedvéért, hogyan is készül, hogyan is kellene készíteni a kenyeret.
Azaz még mindig nem teljesen korrekt, akad variálási lehetőség.
Bár ott kellene kezdeni, hogy amelyik pékség nem normális árút rak ki a polcokra, azt be kell zárni!
Természetesen a “kisokos” semmi változást nem fog hozni, azon néhány pékség amelyek valóban, néhány alapanyagból csodás kenyeret sütöttek, most is csodásat fognak.
Azok pedig akik előszeretettek használták az adalékot, most is azt fogják, mert nem egy pékséget tudok, ahol messze nem VALÓDI kenyeret sütöttek/sütnek, és vélhetőn a hatóságok is, de senki nem tesz semmit.
Szóval az, hogy meghatározták, miből mennyinek szükséges benne lenni ahhoz hogy a jó kenyér elkészítéséhez, önmagában is tragédia, mert ha egy pék nem tudja, az igen nagy baj!
Az meg, hogy a főnök felülírja a dolgokat, az felér a vásárlók elleni árulással!
Persze ez csöppet sem zavarja a harácsoló tulajdonost, hiszen úgy van vele, hogy a harmadik luxus telepjáró után, dukál a negyedik!

Arról meg már kár is beszélni, hogy a rozsos kenyerek zöme, még hírből sem látott rozslisztet, már csak azért sem, mert az adott pékség, az életbe soha nem vásárolt ilyetén lisztet.
De van maláta, jó az a népnek.
S itt azért megjegyzendő, óriási a különbség a maláta és a rozsliszt ára között, végül is hamisításról beszélünk, és extra profitról.
És ha már pénz és kenyérkönyv, akkor ez annyira jól jött a pékségeknek, mint az égből hulló manna, mivel a hamisítók is örömteli mosollyal emelhetik az áraikat, indokolván a törvényre és a drága alapanyagokra.
De zárszónak a művi kenyerekről, tetszik vagy nem, hazánkba megnövekedtek az emésztőszervi megbetegedések száma mióta mindenki azt csinál az élelmiszeriparban, amit éppen az esze diktálja.
Tegyük hozzá, ezen betegségek egy része sajnálatosan rákkal végződik!
Ezen betegségekhez részben hozzájárul a vacak, kenyérnek titulált adaléktengerrel megspékelt valami.
Még egy utolsó gondolat, a rozslisztről- ez eddig sok hazai pékség nem rendelt a malmoktól ilyen lisztet, miközben a rozsos kenyerét csak kirakta a polcra.
Ezzel ellentétben viszont a multik rendszeresen, minden héten kérték a lisztszállítást, ami annyi tett, nem a multik űztek hatalmas hasznot a rozskenyér biznisszel, hanem derék sajátjaink.

Rusznyák Zsolt

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top