Most itt vagy
Magyar Nő Magazin > címlap > Fűszerek cserépben

Fűszerek cserépben

Kertet nem csak házon kívül gondozhatunk, konyhánk hasznos dísze, lehet a zöld fűszernövény. Frissen aprítva kitűnő aroma és egyben konyhánk élő dekorációja.

ablak 2
1. Bazsalikombazsalikom
Enyhén borsos ízt ad a paradicsomos ételeknek, a halas, babos és tésztás fogásoknak. Jellegzetes aromáját fagyasztva jobban megőrzi, mint szárítva.

2. Kakukkfű
kakukkfű

A régi magyar konyha kedvelt fűszere frissen vagy szárítva ugyanolyan jó. Illatos levélkéi szárnyashoz, húsokhoz, levesekhez is illenek. A zsírosabb húst sütés előtt érdemes megszórni kakukkfűvel, így könnyebben emészthető.

3. Kapor
kapor

E sajátos ízű fűszer nélkül elképzelhetetlen a tökfőzelék vagy a kovászos uborka. Húsokhoz és halhoz kitűnő a kaporszósz. A főzés végén tegyük az ételbe, mert hő hatására elveszíti jellegzetes aromáját.

4. Majoránnamajoranna
A pikáns, kicsit borsra emlékeztető majoránna kellemes ízt ad a szárnyasnak, a vadnak, illetve a pizzának. Szárítva viszonylag gyorsan veszít erős aromájából.

5. Rozmaringrozmaring (3)
Kámforra emlékeztető, enyhén kesernyés íze főként grillezett húson és szárnyason érvényesül. Paradicsomos, babos és halas ételekhez szintén használhatjuk. Frissen szedve a legfinomabb.

ablak 4

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Minden vélemény számít!

Top