Ferenc pápa szombaton Pió atya földi maradványainál imádkozott

2018. március 18., 01:41

Ferenc pápa szombaton imádkozott a katolicizmus egyik legnépszerűbb misztikus szentjének, Pió atyának földi maradványai előtt, akiről köztudott, hogy fizikai küzdelmet folytatott az ördöggel.
Az imát az olaszországi San Giovanni Rotondo-ban, a Santa Maria delle Grazie-szentélyben mondta el.

Ez volt a pápa első látogatása ebben a dél-olasz hegyi városban, amely fő állomás az olasz országos zarándokútnak, mely összeköti a szentek nyugvóhelyét.

A szakállas kapucinus szerzetes, aki 1968-ban halt meg, miután itt töltött el élete nagy részét. A katolikus egyház azt mondta, hogy “stigmák” – Jézus vérző sebei voltak a kezén és lábán. Barna félkesztyűt viselt, hogy lefedje a sebeket, és ezek el is nyelték a vért tenyeréből.

Sokan azt mondták, hogy Pió tudta a jövőt. Azt mondják, hogy az 1960-as évek közepén Lengyelországban Karol Wojytla püspöknek elmondta, hogy pápává válik. 1972-ben Wojtyla lett János Pál pápa, 2002-ben Pió pedig szentté lett avatva.

Pió életrajzírói szerint az ördöggel rendszeresen fizikai értelemben küzdött, verekedett az akkor még kis kolostorban, amely ma már évente több mint egymillió zarándokot fogad és egy óriási komplexum épült köréje.

Francis hivatkozott Pio csatákra az ördömmel korábban szombaton, amikor meglátogatta Pietrelcinát, a falut, ahol Pio 1887-ben született.

Nagyon meggyógyult a lelkem – közölte Ferenc pápa a látogatás után – az ördög támadta meg.

A szerzetesek szerint az utolsó démon támadás 1964-ben történt, amikor észrevették éjszakai küzdelmét a cellájában.

A padlón találtak rá, homloka felszakadt. Azt mondta társainak: “Az ördög megpróbálta kikarmolni a szemem.”

Másnap az ördög azt mondta, egy birtokoson keresztül beszélve: “Elmentem valakit meglátogatni. Bosszút álltam. ”

Pio testét 2008-ban exhumálták és rekonstruálták egy életszerű szilikon maszkkal. Hőmérséklet-szabályozós üvegkoporsóban van tárolva. A zarándokok pénzeket dobálnak felé egy kovácsoltvas kerítésen keresztül.

Több ezer Pió atya ima csoport létezik szerte a világon.

Pió híres misztikus és lakhelyével a város kibővült, ismert lett, így a zarándokkereskedelem a gazdaság középpontjában került. A korábbi legelőkön drága szállodák épültek.

Az ajándékboltok mindent eladnak az olcsó Pió atya kulcstartóktól kezdve a több ezer eurós  élethű szobrokig.

Philip Pullella/Reuters

www.magyarno.com

 

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

2 hozzászólás

 1. Nézzék csak meg egy festmény
  https://www.nationalgallery.org.uk/paintings/sassetta-saint-francis-renounces-his-earthly-father

  Az van a képre írva, hogy a Assisi Szt Ferenc megtagadja az apját és lemond az születési elsöbbségéről, ami a ruha levetésével is megtagadja az apját.
  De én mást látok. Azt, hogy a szegény kis Szt Ferencet a püspök, nagyon érdekes, hogy a püspök még egy ugy látszik háromszőgű püspöksűveget is hord, erőszkosdokott vele. A püspök kara, bekebelezi a kis gyereket, huzza magahoz. A gyerek apja meg kint áll a kapu előtt, és a püspök katonái visszatartják őt, hogy ne tudja megmenteni az édes fiát. Gonosz lelkű papok, még ma is cicerálnak a fiatal fiúgyerekekkel. A kis gyerek arca is kifejezi retenetes fajdalmat, amit érzet, mer ő is tudta, hogy nincs mentség.
  Persze már az idősebb Szt Ferenc nem is kelet a püpöknek, és kirugta a püspöki palotábol, és gondolom hogy a katonái űldézték, hogy “el tegyét lábalol” és azért ment ki élni a pusztába. Ferenc is azért kapta a pápától a SZENT jelzést, hogy így egy kicsit enyhitsenek a buneikből.

 2. A mindenkori pápa egyik feladata, hogy bármilyen felekezet, hívő és nem hívő között
  béke legyen. Nem véletlen, hogy meglátogatta a volt auswitzi koncentrációs tábort is.
  A magyar áldozatok száma 570000 volt. A teljes II.VH magyar áldozat 1.5 millió halott.

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top