Fényes tömegközlekedés

2014. december 20., 10:13

Ma első alkalommal indul útnak a karácsonyi fénytrolibusz fotósmenet F jelzéssel. A fényvillamos-fotósmenet népszerűségének hatására december 20-án, szombaton a fénytrolin utazva is lehet majd fényképeket készíteni. Az első alkalommal közlekedő  F jelzésű karácsonyi fénytrolibusz-fotósmenet igazán különleges, hiszen az érdeklődőknek a fényárban pompázó trolibuszról lesz lehetőségük fényképeket készíteni.

A ZiU típusú nosztalgiajármű elődje, a ZiU5-ös már 1966-tól rótta a budapesti utcákat, a ZiU9-es első példányai pedig 1971-től szállították az utasokat Budapesten, Debrecenben és Szegeden. A káprázatos fényeket körülbelül 5300 db alacsony fogyasztású LED-izzókból összeállított fényfüzér adja. A fotósmenet a 75-ös trolibusz Puskás Ferenc Stadion M megállójából 2014. december 20-án 23.00 órakor indul.

karacsonyi_fenyek 2

A normál díjszabással igénybe vehető Fényvillamos már hatodik éve teszi hangulatossá fővárosunkat. Kezdetben csak a világ egyik legszebb villamosvonalai közé választott 2-es vonalon járt a Fényvillamos, majd a nagy érdeklődésre való tekintettel nem csak a Duna-korzón, hanem a budai oldal villamosvonalain is feltűnt a csillogó jármű. A Fényvillamos 2014. december 8-tól 2015. január 6-ig közlekedik, december 24. és december 31. kivételével. (A Fényvillamos a BKK normál díjszabásával vehető igénybe.)

A fénytrolibusz közlekedéséről itt, a fényvillamos menetrendjéről pedig itt lehet bővebben olvasni.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top