Erdély – Hőlégballonok az őszi égen

2012. október 1., 08:47

 

 

 

 

 

 

 

A hetedik alkalommal megrendezett vármezői Hőlégballon-parádé újból bebizonyította, hogy egy lelkes kis csapat milyen nagy erőket tud megmozgatni. A kezdeti öt ballonról mára megháromszorozódott a számuk.

Kádár Levente szervező sajnálkozva említette, hogy az idén néhány csapat az utolsó percben mondta le részvételét, de így is 18 kosár emelkedett a magasba. A legtöbben most is Magyarországról jöttek, de az idén megjelentek a csehek is.

– A népünnepély hangulatú rendezvény szervezettebbnek tűnt az előző évekhez viszonyítva.

– Három évvel ezelőtt, amikor a köztudatba berobbant ez a légi bemutató, annyian látogattak ide, hogy a falu bedugult és a forgalom megbénult három-négy órán át – tájékoztatott Kádár Levente. – Akkor jöttünk rá, hogy nagyon kifejlődte magát a rendezvény és megoldást kellett találni. Magánterületeken hoztunk létre parkolóhelyeket, szigorúan megtiltottuk a parkolást az útszéleken.

– Erdélyben van ehhez hasonló rendezvény?

– Tavaly első ízben Nagybányán szerveztek hőlégballon-bemutatót. Részt vettem én is, de az még gyerekcipőben jár. Nekünk már nevünk van és ezért szívesen térnek vissza a hőlégballonos csapatok. A közönség is nagyon kedveli. Több ezer látogatónk volt mindhárom nap.

Karácsonyi Zsigmond

e-nepujsag.ro/magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top