Egynyári bemutató Angyalföldön

2015. július 29., 10:10

Az idén tizenharmadik alkalommal rendezték meg a hagyományos egynyári virágbemutatót a Gyöngyösi sétányon. A rendezvényen adták át az erkély és homlokzatok, a társasházi kertek és a vendéglátó teraszok részére kiírt verseny díjait. Az önkormányzat nevében Holopné Schramek Kornélia alpolgármester asszony köszöntötte a nyerteseket és valamennyi virágot szerető résztvevőt.

egynyari 2
Az Egynyári virágbemutató szakmai fórumként is szolgál, melyre nemcsak a kertész szakma képviselőit, hanem a kerület lakóit, közte a már évtizedes múltra visszatekintő Lakossági Zöldterület Védnökségi pályázat résztvevőit valamint a 2012-től meghirdetett „Leg- pályázat” (Legvirágosabb erkély és homlokzat, Legzöldebb társasházi kert és Legszebb vendéglátó terasz) nyerteseit köszöntötték.

Az önkormányzat több mint 16 ezer tő muskátlit és virágos balkonnövényt helyezett ki a virágtartó kandeláberekre. A kerület 21 pontján, közel 3 ezer m2-en, több mint 65 ezer tő egynyári növény került kiültetésre, melyből több mint 26 ezer virág a Gyöngyösi sétány területét díszíti. Az ágyásokban előszeretettel használtak idén is a magyar nemesítésű fajtákat valamint a sétány utolsó ágyásában gyógy- és aromanövényeket. Pl.’Bikavér’, Celosia argentea ’Tokaj’, Celosia argentea ’Ezer jó’, Celosia argentea ’Csongor’, Celosia argentea ’Aranybika’, Rudbeckia hirta ’Sárgarigó’, Rudbeckia hirta  ’Napfény’, Nicotina alata ’Hópehely’, Ocinum basalicum ’Bíborfelhő’

egynyari 3
Az önkormányzat az AngyalZÖLD+ stratégiában foglatlak szerint folyamatosan végzi a közparki, rekreációs területek megújítását. Idén több mint 400 millió Ft értékbe fejlesztjük a kerület zöldhálózatát. A tavaszi és őszi időszakokban 560 fasori fát telepítenek, melyek közül 117 egyed a sűrű beépítésű Újlipótvárosi közterületeket gazdagítja.

http://www.budapest13.hu/hirek/20150727/viragpompa-a-gyongyosi-setanyon

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top